Marcel Ciolacu: Sper că Iohannis a realizat că a fost un Guvern catastrofal. Vrem alegeri anticipate!

Marcel Ciolacu a avut o primă reacție la demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură, care a trecut cu nu mai ăiţin de 281 de voturi.
Mirabela Vasile
05 oct. 2021, 15:25
Marcel Ciolacu: Sper că Iohannis a realizat că a fost un Guvern catastrofal. Vrem alegeri anticipate!

Preşedintele PSD spune că, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui, care să guverneze până în martie, când se pot organiza anticipatele.

Marcel Ciolacu: Sper că Iohannis a realizat că a fost un Guvern catastrofal. Vrem alegeri anticipate!

Marcel Ciolacu spune că nu este adeptul ”isteriilor politice” şi  aşteaptă un semn de la preşedintele Klaus Iohannis şi speră că acesta şi-a dat seama că acest guvern a fost unul catastrofal, şi această coaliţie de dreapta a pierzătorilor nu s-a ridicat la nivelul aşteptării românilor”.

„Moţiunea PSD a trecut cu un scor istoric de 281 de voturi, cu adevărat susţinută de parlamentarii AUR şi USR PLUS. Era necesar ca Guvernul Cîţu să plece acasă.

România, în cei 30 de ani post-decembrişti, n-a avut de-a face cu un Guvern mai iresponsabil şi mai cinic cum a fost acest Guvern.

Mă bucur că astăzi în toate discursurile s-a accentuat faptul că şi cei de la USR PLUS au fost parte la această guvernare şi trebuie să-şi asume această reponsabilitate public, nu mai prin votul de astăzi.

Nu sunt adeptul isteriilor politice. În acest moment constituţional, totul e la Klaus Iohannis. Sperăm că a realizat că acest Guvern a fost catastrofal şi această coaliţie de dreapta, a pierzătorilor, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu: „Trebuie să depăşim momentul de isterie politică. Trebuie să intrăm într-o zonă responsabilă şi constituţională”

Întrebat dacă va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, Marcel Ciolacu a spus că, pentru a merge, trebuie „să fii invitat”. „Urmează să aşteptăm invitaţia de la preşedintele României”, a subliniat liderul PSD.

„Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate reprezintă un act democratic prin care au trecut toate statele europene. Dacă se creează o majoritate politică cu reprezentare, împreună cu preşedintele, putem stabili un Guvern de specialişti până la anticipate.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Colegii de la PSD caută despre Kafka în telefoane”. Marcel Ciolacu: „Florine, Superman, ai căzut în cap! Domnule Barna, sper să nu vă cadă bilele azi”

Preşedintele PSD: „Mergem cu un Guvern de specialişti şi avem alegeri anticipate în martie”

„Nu am avut discuţii pentru o majoritate parlamentară cu niciun lider politic. Aşteptăm să avem o discuţie instituțională la Cotroceni. Am spus că nu va lipsi niciun PSD-ist de la vot.

E exclus ca PSD să susţină un Guvern minoritar PNL. într-un moment de iarnă am mai susţinut un Guvern PNL, pe domnul Orban, iar mortalitatea de la 21-22% în rândul bolnavilor de cancer a ajuns la 88%.

Nu îmi propuneţi să continuăm o soluţie proastă şi să avem alte aşteptări. E teoria idiotului.

Am spus că mergem cu un Guvern de specialişti şi avem alegeri anticipate în martie. Dacă mă întrebaţi dacă l-am visat azi noapte pe Barna, nu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu s-a dezlănțuit la adresa useriștilor. Social-democratul a făcut praf partidul lui Cioloș: Ați născut împreună cu liberalii, în beția Puterii, un zombie politic numit Cîțu!

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici
Capital.ro
Ungaria ne dă lecții. Ungurii fac de rușine toată România
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șansă mare să faceți bani! Nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Ce tragedie! A murit la doar 30 de ani. Avea tot ce și-a dorit, dar...
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Întârzieri și probleme cu climatizarea trenurilor CFR din cauza valului de căldură
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!