Anul trecut în decembrie 2020, spitalele COVID Matei Balș și Colentina, rămâneau fără apă și căldură, iar pacienții infectați cu Sars-Cov-2 au fost nevoiți să îndure frigul.
Aceeași situație se repetă și azi, aproape un an mai tâziu, când autoritățile sunt la fel de nepregătite, motiv pentru care bolnavii din spitalul Fundeni trebuie să îndure condiții care le pot afecta și mai mult starea.
Reprezentanții de la Institutul Clinic Fundeni au afirmat că au primit o comunicare informală, prin care sunt anunțați că în zonă au loc lucrări de reparații, astfel că o perioadă nu se poate asigura apa caldă sau căldura.
Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunțat, joi, că în cursul nopții de joi spre vineri va începe probele la cald pentru consumatorii din Capitală
Termoenergetica a început să furnizeze căldură instituțiilor din București.
„Probele la cald prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.
Vă comunicăm și faptul că instituția noastră a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru”, au anunțat reprezentanții companiei municipale, relatează Antena3.
E alertă în spitalele din Bucureşti. Update: Ministerul Sănătății a fost informat de către conducerea Institutului Clinic Fundeni că, la orele 15.00, au fost încheiate lucrările de reparații la tevile avariate. Clădirile sunt alimentate cu apă.
Reprezentanţii insitituţiilor medicale au luat măsurile necesare pentru remedierea avariei, iar echipe tehnice ale Companiei Apa Nova București lucrează în prezent în subsolul institutului la remedierea avarieri.
Totodată, în jurul orei 9.00 s-a întrunit în sedință de urgență Consiliul de Administrație al Institutului Clinic Fundeni în cadrul căreia a fost aprobată demararea procedurilor de achiziție în regim de urgență a necesarului pentru lucrările de reparație.
Urgențele medicale vor fi redirecționate de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății către alte unități cu competențe. Ministerul Sănătății precizează că vineri dimineață s-a întrunit în sedință de urgență Consiliul de Administrație al Institutului Clinic Fundeni în cadrul căreia a fost aprobată demararea procedurilor de achiziție în regim de urgență a necesarului pentru lucrările de reparație.
”Situația a apărut de dimineață foarte devreme. Am discutat personal cu ministrul Sănătății, care a făcut toate demersurile pentru rezolvarea problemei. E o avarie foarte mare, e vorba de conducte de aproape 20 m, care s-au desprins. Infrastructura de sănătate veche de 60 de ani ne face probleme”, a declarat Bubenek.
El a anunțat că toate operațiile programate pentru aceste zile au fost amânate, iar urgențele venite din toată zona de sud-est a României sunt redirecționate către alte spitale.
„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 2 iulie, că, în jurul orei 1.00, s-a înregistrat o avarie la conductele de apă din cadrul Institutului Clinic Fundeni care afecteză alimentarea cu apă a institutului, precum și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”. Potrivit informațiilor primite până la această oră, au fost luate măsurile necesare pentru remedierea avariei, iar echipe tehnice ale Companiei Apa Nova București lucrează în prezent în subsolul institutului la remedierea avarieri.
Totodată, în jurul orei 9.00 s-a întrunit în sedință de urgență Consiliul de Administrație al Institutului Clinic Fundeni în cadrul căreia a fost aprobată demararea procedurilor de achiziție în regim de urgență a necesarului pentru lucrările de reparație.
Urgențele medicale vor fi redirecționate de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății către alte unități cu competențe.”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Sănătății .