-Care este prima impresie pe care o aveţi după şedinţa de plen?
-Sunt foarte impresionată şi emoţionată mai ales că datorită vârstei am stat astăzi alături de domnul Dinu Giurescu, preşedintele de vârstă. Este o mare onoare pentru mine.
-Vă descurcaţi pe coridoarele Parlamentului, cu sălile?
-Nu este pentru prima dată când vin în Palatul Parlamentului. Nu intru la rubrica „rătăciţi”. Am mai fost cu ocazia diverselor evenimente la care am participat cu tineretul social-democrat. Chiar cunosc clădirea, nu sunt probleme de acest gen.
-Nu sunteţi cam tânără pentru un mandat de deputat?
-Nu cred că există o vârstă potrivită pentru a fi deputat. Legea permite să candidez la această vârstă, dacă aş fi putut poate aş fi candidat şi mai devreme. Am pierdut două nopţi ca să citesc regulamentul Camerei Deputaţilor din scoarţă-n scoarţă. Deci, tinereţea poate fi un avantaj. Asta nu înseamnă că nu mă bazez pe sfatul şi pe susţinerea seniorilor. Contează foarte mult ce părere au oamenii care te aleg. Eu le-am câştigat încrederea şi îmi doresc foarte mult să nu-i dezamăgesc. Am o responsabilitate faţă de oamenii din Turnu Măgurele şi mai ales faţă de tinerii din acea zonă. Cred că se vor uita cu atenţie la ceea ce fac mai ales că am fost aleasă cu un număr foarte mare de voturi.
-V-aţi gândit la o iniţiativă legislativă?
-Primul meu proiect va viza angajarea tinerilor. Aş dori să schimbăm legislaţia, astfel încât practica studenţilor din timpul universităţii să fie recunoscută ca experienţă, ca vechime în muncă.
-De ce PSD?
-Sunt o persoană de centru-stânga. Aceeaşi orientare politică o are şi familia mea. De la 18 ani am activat în cadrul tineretului social-democrat, am avut diverse proiecte, iar în urmă cu patru ani m-am înscris în partid.
-Ce înţelegeţi prin orientare centru-stânga?
-Proiecte sociale, înseamnă să fii aplicat către nevoile oamenilor. Există oameni săraci are au nevoie de ajutor. Unii au nevoie de încălzire pentru locuinţe, alţii de alimente, de spitale sigure, toate aceste lucruri sunt priorităţi pentru doctrina de centru-stânga.
-S-a tot vorbit despre susţinerea pe care aţi avut-o din partea domnului Dragnea. Aţi fost secretara dumnealui?
-Am avut ocazia să colaborez cu domnul Dragnea. Nu am fost secretara sa. Am făcut parte din Secretariatul General al partidului, eram opt asistenţi. Nu există o secretară personală a domnului Dragnea.
-Deci, nu i-aţi făcut cafea?
-Cu siguranţă nu i-am făcut cafele. Nu am făcut cafele la viaţa mea şi de altfel domnul Dragnea nici nu bea cafea.
-Şi ce făceaţi ca asistentă în Secretariatul General?
-M-am ocupat de diverse proiecte, organizam întâlniri cu parteneri externi, cu ambasadele. Faptul că sunt absolventă de limbi străine m-a ajutat foarte mult. Cunosc rusa, engleza şi portugheza.
-Putem spune că domnul Dragnea v-a lansat în politică?
-Probabil că dacă aş fi candidat în Vrancea s-ar fi spus că m-a ajutat domnul Oprişan. Lucrurile nu stau aşa. Primarul Nicolae Mohanu, actualmente senator, mi-a făcut propunerea şi am acceptat. Sigur că am avut şi avizul domnului Dragnea, dar asta e valabil pentru toţi candidaţii PSD din Teleorman.
-V-a felicitat pentru numărul de voturi?
-Domnul Dragnea m-a felcitat, e un lucru normal. Nu este singurul.
-V-a felicitat şi premierul Ponta?
Da. M-a felicitat şi domnul Ponta la şedinţă. Mi-a spus „Felicitări Cătălina!”
-Aveţi un model în politică?
-Nu mă încadrez într-un model, e prea devreme să spun că am modele, dar există oameni pe care îi apreciz şi îi respect foarte mult.
-Cum ar fi?
-Domnul Victor Ponta, domnul Liviu Dragnea, doamna Rovana Plumb, ca să amintesc doar câteva nume.
-Ce planuri de viitor aveţi în politică?
-Dacă mă voi achita onorabil cu acest mandat, mă voi gândi la o altă candidatură. Dacă nu, voi lăsa locul altcuiva. Sper să fie cât mai mulţi tineri în Parlament.