Cei mai apreciaţi regizori ai tuturor timpurilor. Ce filme de excepţie nu ar trebui să ratezi

Sunt cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor, iar filmele lor au fost printre cele mai apreciate și premiate. Au reușit să creeze adevărate capodopere, multe din ele fiind niște repere în cinematografie. Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick sunt doat câteva nume ale regizorilor care au schimbat istoria cinematografiei.
Filip Stan
20 oct. 2021, 12:17
Cei mai apreciaţi regizori ai tuturor timpurilor. Ce filme de excepţie nu ar trebui să ratezi

Martin Scorsese

Martin Scorsese a reuşit ca în cei 78 de ani de viaţă să devină unul dintre cei mai mari şi influenţi regizori ai tuturor timpurilor. A câştigat numeroase premii de-a lungul timpului, printre care se nimără Premiul AFI pentru întreaga carieră, Premiul Oscar, Parlme d’Or, Premiul Cannes pentru cel mai bun regizor, Leul de Argint, Premiul Grammy, Globul de Aur.

Printre cele mai bune filme regizate de Martin Scorsese se numără Taxi Driver, Raging Bull, After Hours, Goodfellas, Casino, The Aviator, The Departed, Shutter Island, Hugo, The Wolf of Wall Street, The Irishman.

Quentin Tarantino

Cu doar zece filme regizate până în momentul de faţă, Quentin Tarantino a reuşit să ajungă în topul celor mai buni regizori din toate timpurile. Filmele lui sunt caracterizate prin povestiri neliniare, umor negru, violenţă, dialog extins, referinţe la cultura populară, istorie alternativă.

S-a născut în Tennessee în 1963 (58 de ani), dar a crescut în Los Angeles. Şi-a început cariera ca regizor independent, iar în 1992 a lansat primul său film, Reservoir Dogs, un thriller violent care a devenit una dintre producţiile sale de referinţă. Al doilea film al său, Pulp Fiction, lansat doi ani mai târziu, a atins un succes remarcabil şi s-a bucurat de multe premii.

Filme: Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill 1, 2, Jackie Brown, Death Proof, Inglourious Basterds, Django Unchained, The Hateful Eight, Once Upon a Time in Hollywood.

Steven Spielberg

A reuşit să se impună în Hollywood-ul modern şi e considerat, în momentul de faţă, unul dintre cei mai comerciali şi de succes regizori din lume. A obţinut două premii Oscar pentru cel mai regizor pentru filmele Schindler’s List şi Saving Private Ryan şi a fost nominalizat de şapte ori.

Filme: Jaws, E.T. the Extra-Terrestrial, Jurassic Park, Schindler’s List, Saving Private Ryan, Catch Me If You Can.

Alfred Hitchcock

Deşi nu mai este printre noi, Alfred Hitchcock merită amintit de fiecare dată când vorbim despre cei mai buni regizori. El este cel care a pus bazele filmelor thriller, câştigându-şi renumele de „Maestrul Suspansului”. A regizat peste 50 de filme şi aproape tot atâtea nominalizări la Premiile Oscar, reuşind că câştige de şase ori această distincţie pentru cel mai bun regizor. Născut în Essex, Marea Britanie, Alfred Hitchcock şi-a luat ulterior şi cetăţenie americană.

Filme: Juno and the Paycock, The 39 Steps, Rebecca, Mr & Mrs Smith, The Man Who Knew Too Much, Vertigo, Psycho, The Birds.

Stanley Kubrick

Cele mai cunoscute filme ale sale au fost „Paths of Glory”, „Spartacus”, „Lolita” si mai recent „Eyes wide shut / Cu ochii larg inchisi”, iar in 44 de ani de cariera a regizat 12 filme, care sunt adevarate capodopere ale cinematorgrafiei. Cu toate acestea nu a primit niciodata un Oscar. A murit in 1999, in urma unui atac de cord.

Filme: A Space Odyssey, The Shining, A Clockwork Orange, Eyes Wide Shut, Full Metal Jacket, Dr. Strangelove, Lolita, Paths of Glory.

Francis Ford Coppola

Putem spune că Francis Ford Coppola a reinventat filmele cu gangsteri. El este omul din spatele seriei geniale „Naşul”, care s-a bucurat de un succes incredibil. A fost votat de Institutul American de Film drept al doilea cel mai important film din istorie, Citizen Kane. A câştigaz douăă premii Oscar, pe lângă alte şase nominalizări, trei Globuri de Aur şi şapte premii Taurus.

Filme: The Godfather I, II, III, Apocalypse Now, Dracula, The Rainmaker, Jeepers Creepers, The Great Gatsby.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'