Rusia sparge toate barierele la numărul de decese din cauza COVID. Oficialii dau vina pe persoanele nevaccinate!

Sâmbătă au fost raportate în Rusia nu mai puțin de 33.000 de infecţii. Țara a reușit să depășească peste 222.000 de decese.
Alina Costache
16 oct. 2021, 18:36
Rusia sparge toate barierele la numărul de decese din cauza COVID. Oficialii dau vina pe persoanele nevaccinate!

Rusia sparge toate barierele la numărul de decese din cauza COVID. Executivul de la Moscova a evitat să introducă restricţii stricte, deoarece spune că trebuie să menţină economia în funcţiune. Kremlinul s-a axat însă pe apatia publicului faţă de vaccinare.

Rusia sparge toate barierele la numărul de decese din cauza COVID. Oficialii dau vina pe persoanele nevaccinate!

„Într-o situaţie în care infecţiile sunt în creştere, este necesar să continuăm să le explicăm oamenilor că trebuie să se vaccineze. Este cu adevărat iresponsabil să nu te vaccinezi. Asta ucide”, a spus Dmitri Peskov.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, i-a îndemnat pe medicii care şi-au părăsit cabinetele din cauza temerilor legate de Covid să se vaccineze şi să se întoarcă la muncă.

Numărul de cazuri active de persoane infectate în Rusia este de aproximativ 750.000 – de asemenea, cel mai mare din februarie 2020.

Numărul total de infecţii de la începutul epidemiei se apropie acum de 8 milioane. Cifrele pentru prima doză şi vaccinarea completă sunt surprinzător de apropiate – ambele pentru mai puţin de o treime din populaţie.

Acest lucru sugerează că un număr mare de persoane nu doresc să fie vaccinate deloc. Sondaje de opinie recente au sugerat că procentul ar putea fi mai mare de 50%.

Rusia a acţionat rapid pentru dezvoltarea vaccinurilor, dar se pare că nu a reuşit să-i convingă pe cetăţeni că acestea sunt necesare sau fiabile.

Şi România este însă cu un picior în groapă. În ultima săptămână au fost raportate zilnic peste 300 de decese provocate de coronavirus.

Potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford, ţara noastră a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de coronavirus. Pe locul doi se află Bulgaria, cu o medie de 12,37 decese. Şi Lituania are o situație destul de dificilă, cu o medie de 10,14 de decese, în condițiile în care și incidența COVID-19 este mare în această țară.

În ultima săptămână, în România au fost raportate zilnic peste 300 de decese în 24 de ore. Numărul pacienţilor aflaţi la ATI este de peste trei ori mai mare (1.729, faţă de 543), iar al deceselor de peste opt ori mai mare (365, faţă de 43).

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut de la 2.520 în 10 septembrie la 15.828 în 15 octombrie, arată o analiză a autorităţilor.

De la începutul pandemiei până în prezent, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 94,1% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. În 14 octombrie, erau în carantină 77 de localităţi din judeţele Maramureş (29), Bihor (1), Hunedoara (1), Mehedinţi (34), Ialomiţa (7), Călăraşi (2) şi Botoşani (3).

Citeşte şi:  Raed Arafat: Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea că în situaţiile de dezastru acceptăm anumite devieri

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'