O delegație de experţi ai OMS vine în România, din cauza situaţiei epidemiologice dezastruoase

O delegație de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății vor veni în România pentru a da o mână de ajutor autorităților în lupta cu valul 4 al pandemiei.
Filip Stan
17 oct. 2021, 10:50
O delegație de experţi ai OMS vine în România, din cauza situaţiei epidemiologice dezastruoase

OMS vine în România după ce ţara noastră avea, vineri, cea mai mare rată din lume a deceselor de COVID înregistrate în decurs de o săptămână raportat la un milion de locuitori.

Dr Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății,a subliniat faptul că Romania este o tara cu care OMS-ul are relatii foarte bune, iar faptul ca romanii nu se vaccineaza e „dureroasa”. Dr Nitzan a spus: „Incercam sa vedem ce putem face ca sa ajutam Romania. E devastatoare situatia. Primul pas o sa fie o incercare de a vaccina pe toti cei care vor sa se vaccineze. O sa facem tot ce putem. Acum incercam sa gasim medicamente ca sa le putem trimite in Romania”, a spus Nitzan, conform Flux24.

Semnal de alarmă. Pacienţi cu COVID folosesc acasă spray-uri cu oxigen pentru alpinişti. Dr. Marinescu: Sunt pacienţi care ajung direct la ATI. Dr. Coriu: Plămânul se poate strânge ca o smochină

Informația a fost confirmată și de Alexandru Rafila. ”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România. În ceea ce privește vaccinarea, mâine va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS.”, a spus Rafila.

Dezastrul sanitar din România atrage atenția specialiștilor de la Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit medicului Alexandru Rafila, OMS va susține luni o teleconferință cu specialiștii din Institutul Național de Sănătate Publică. Problemele care vor fi abordate sunt:

  • oprirea răspândirii virusului COVID-19 și a creșterii numărului de infectări
    soluții pentru tratarea pacienţilor care se află în stare gravă
    creșterea ratei de vaccinare

Reprezentant OMS în România îi consideră vinovați de eșecul sanitar în care ne aflăm pe reprezentaţii Guvernului Cîțu, care n-au luat măsuri de restricții la timp și au respins propunerea INSP de carantinarea a zonei București-Ilfov.

Alexandru Rafila, declarația care dă fiori: ”În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor de COVID!” EXCLUSIV

„Eu am discutat acum o săptămână cu directorul regional al organizaţiei. Și-a exprimat îngrijorarea şi dorinţa de a ajuta românia să treacă peste această situație dificilă. Avem două probleme cea de oprire a creştere a numărului de cazuri, de stabilitate şi descreştere şi asistenţă pentru pacienţii care sunt infectaţi în forma severă mai ales. Secţiile de terapie intensivă care au nevoie de resurse şi echipament. Cea de-a doua problema este legată de îmbunatăţirea performanţei programului de vaccinare care poate să ne aducă linişte pentru primăvară.

Toată lumea discuta de posibile noi valuri, import este ca acestea să nu mai aibă impact major asupra sănătăţii publice. OMS va avea o teleconferinţă cu colegii de la INSP. Cred că este momentul să sprijinim profesioniştii din sănătate, pentru că politizare sau încercarea de discreditare a profesioniştilor din sănătate, într-o situație limita cum este cea de acum este extrem de periculoasă. Guvernul României ne-a a dus în această situație catastrofală. Acest lucru trebuie asumat de guvernul demisionar. Profesioniştii de la INSP ar trebui ascultaţi şi nu discreditaţi”, a declarat Alexandru Rafila pentru B1 Tv.

România, subiect de știri în presa internațională

Situația din România începe să atragă și atenția presei străine, care încearcă să explice fenomenul. „Spitalele din România sunt copleșite de pacienți nevaccinați”, este titlul unui material video publicat pe site-ul Euronews și realizat de jurnaliștii de la Associated Press. Situația este comparată cu cea din Rusia, unde există o proporție similară de populație nevaccinată – circa două treimi.

Imaginile prezentate de Euronews arată cum în București, ambulanțele au fost nevoite să stea la coadă în fața Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde sunt amenajate paturi inclusiv pe coridoare. Adrian Marinescu, directorul medical al spitalului, le-a declarat jurnaliștilor că peste 90 la sută dintre pacienții spitalului bolnavi de COVID sunt nevaccinați. „Practic, când vine vorba de spitalizare, vaccinații sunt excepții”, a arătat medicul.

Mulți români nu au încredere în îndemnul autorităților de a se vaccina, o situație care, în parte, se poate explica prin faptul că au trăit mult timp sub dictatorul Nicolae Ceaușescu. Sunt, de asemenea, receptivi la dezinformările care circulă online, potrivit cărora vaccinurile sunt ineficiente sau, mai rău, periculoase, explică Euronews.

România devine studiu de caz pentru străini. Medic român din Suedia: „Probabil că acest fenomen va primi și un nume”
Un medic român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, trage un semnal de alarmă asupra mentalității românilor, care n-au încredere în datele științifice atunci când vine vorba despre vaccinare. Ea spune că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și foarte probabil România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume. Între timp, România a început să fie deja subiect de știri în presa internațională.

„Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea – din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. – ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată. Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat sâmbătă, la Digi24, medicul Laura Ghibu.

„Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia. Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice, și vă spun că România va deveni un laborator pentru studiile științifice ale cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general”, a arătat Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!