Preşedintele irakian Jalal Talabani, transferat în Germania pentru îngrijiri medicale

Preşedintele irakian Jalal Talabani, în vârstă de 79 de ani,  spitalizat în regim de urgenţă la Bagdad pentru un atac cerebral potrivit televiziunii oficiale, a fost transferat joi în Germania pentru a primi îngrijiri medicale, a anunţat Biroul său într-un comunicat.
Romania TV
20 dec. 2012, 09:34
Preşedintele irakian Jalal Talabani, transferat în Germania pentru îngrijiri medicale

Talabani a părăsit City Medical din Bagdad, unde a fost admis luni, cu destinaţia Germania, însoţit de echipa sa medicală, se arată în comunicat. Oficiali irakieni au declarat cu o zi înainte că o ameliorare a stării de sănătate a preşedintelui a permis transferul în străinătate.

Cu o zi înainte, unul dintre medicii săi, Najmeddine Karim, a anunţat transferul lui Talabani în Germania după ce s-a constatat o „ameliorare a stării sale de sănătate”. Barzan Sheikh Othman, un oficial de rang înalt, responsabil de relaţia cu presa la Biroul prezidenţial, a precizat că o echipă de medici din Irak, Germania şi Marea Britanie, care îl tratează pe preşedintele irakian, a hotărât să-l transporte pe acesta în Germania.

Postul de televiziune Iraqiya a anunţat marţi, a doua zi după ce Talabani a fost spitalizat de urgenţă, că a suferit un atac cerebral, în timp ce preşedinţia a susţinut că este vorba despre o „îngroşare a arterelor”. Medicii nu au oferit precizări în legătură cu problemele de sănătate pe care le are Talabani.

Talabani a fost desemnat preşedinte al Irakului în aprilie 2005, la doi ani după ce Saddam Hussein a fost îndepărtat de la putere şi după ce o mare parte din viaţă a consacrat-o luptei clandestine împotriva puterii centrale de la Bagdad.

El este primul preşedinte kurd al Irakului ales în 2006 şi reales în 2010 pentru un al doilea mandat de patru ani. Preşedintele irakian a fost operat la inimă cu succes în Statele Unite, în august 2008, şi a primit îngrirjiri medicale de mai multe ori în străinătate.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
Playtech.ro
„Circ mediatic”! Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce a câștigat procesul cu Anamaria Prodan: Are de primit zeci de mii de lei
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Stațiunea care face furori. Este la un pas de Brașov și e de vis
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!