De asemenea, vicepreşedintele USR, Dan Barna, a fost întrebat ce şanse are Guvernul Cioloş, în condiţiile în care el şi alţi şapte candidaţi au primit aviz negativ în comisiile de specialitate.
„Plenul este suveran, majoritatea se confirmă sau se infirmă în Parlament. Acest Cabinet va merge mâine (miercuri – n.r.) în faţa plenului, ne vom susţine punctul de vedere şi vom vedea care va fi decizia Parlamentului în ansamblul său”, a precizat Dan Barna.
Fostul lider USR a recunoscut că „portiţa” pentru negocieri cu PNL este încă deschisă, dar cu un alt premier.
„Portiţa este în continuare deschisă, suntem toal de acord să ne aşezăm la masa dialogului pentru a continua coaliţia, e o singură nuanţă: subiectul Florin Cîţu pentru USR este un subiect încheiat, adică este un premier care nu mai are susţinerea politică a USR. În momentul în care avem un alt premier şi putem discuta de o nouă susţinere politică în cadrul coaliţiei evident portiţa din USR e deschisă”, a mai spus Dan Barna.
În opinia vicepremierului interimar, criza se poate încheia miercuri, prin votarea Guvernului Cioloş.
„Înţeleg că aceasta a fost decizia PNL de a se poziţiona pe abţinere ca să transmită un mesaj de disponibilitate la dialog. Confirm disponibilitatea la dialog, USR este exact în aceeaşi poziţie în care am fost din prima zi a crizei: cu un alt premier putem să ne aşezăm la masă. În câteva zile criza poate să înceteze, dar mâine criza poate să înceteze printr-un vot pentu Cabinetul Dacian Cioloş”, a mai spus vicepreşedintele USR, conform Mediafax.
Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să aibă o altă propunere de premier, Barna a răspuns: „Da. Pentru că România trebuie să iasă din criză, dar există şi cealaltă variantă care e în spaţiul public. Dacă PSD decide să-l susţină pe premierul Cîţu atunci noi suntem în opoziţie şi avem o majoritate PNL-PSD”.
Dan Barna, propus de USR pentru Ministerul Afacerilor Externe, a primit marţi aviz negativ în comisiile de specialitate. Barna a avut 11 voturi „pentru”, 20 „împotrivă” şi 10 abţineri.