Austria introduce certificatul verde la locul de muncă. Toţi angajaţii care intră în contact cu alte persoane sunt obligaţi să îl aibă

Austria va cere de la 1 noiembrie certificatul verde - vaccinare, trecere prin boală sau test PCR recent - pentru a merge la locul de muncă acolo unde în birou există mai mult de o persoană.
Daniel Spătaru
20 oct. 2021, 15:55
Austria introduce certificatul verde la locul de muncă. Toţi angajaţii care intră în contact cu alte persoane sunt obligaţi să îl aibă

Măsura introducerii certificatului verde a fost anunţată în aceeaşi zi în care Austria a înregistrat cel mai mare număr de contagieri de COVID-19 din 2021. Între 1 şi 14 noiembrie se stabileşte o perioadă de tranziţie în care toţi cei care lucrează şi nu au certificat vor trebui să poarte permanent o mască sanitară FFP2.

Măsura se aplică tuturor lucrătorilor care intră în contact cu alte persoane la locul de muncă, inclusiv în spaţiile comune sau la cantine, fiind însă excluşi cei care lucrează de acasă sau care sunt singuri, precum şoferii de camioane. Detaliile acestei măsuri vor fi anunţate la sfârşitul săptămânii, când decretul guvernamental va fi aprobat de cele două camere, scrie El Diario.

În Austria se cere deja certificatul verde pentru a intra în restaurante sau pentru alte activităţi de agrement, precum accesul în cinematografe, teatre sau stadioane.

Măsura vine după ce în ultimele 24 de ore această ţară de 8,8 milioane de locuitori a înregistrat 13 decese şi 3.727 de contagieri, cea mai mare cifră de la 1 decembrie 2020, potrivit datelor oficiale. În Austria sunt spitalizate cu COVID-19 circa o mie de persoane, dintre care 218 se află la terapie intensivă. Experţii prognozau deja o creştere a numărului de cazuri la toamnă ca urmare a procentului relativ scăzut de vaccinare – 61,9 % din populaţie cu schema completă – un procent care însă a crescut în ultimele săptămâni.

O parte din scepticismul faţă de vaccinare îi revine Partidului Libertăţii (FPÖ, de extremă dreapta) – cu intenţii de vot de 21 % -, care consideră această măsura drept un atac adus „libertăţii” individuale şi care pune la îndoială eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19.

Citeşte şi Certificat verde obligatoriu în restaurantele şi centrele comerciale din Bulgaria

În acelaşi timp, Serbia va introduce obligativitatea unui ”permis de sănătate” COVID-19 pentru accesul în restaurante, cafenele şi baruri după ora 22:00, a anunţat miercuri premierul sârb Ana Brnabic, în contextul în care ţara se confruntă cu o agravare a situaţiei legate de infectarea cu coronavirusul, transmite Reuters.

Începând din 23 octombrie, persoanele care doresc să intre în restaurante, cafenele şi baruri după ora 22:00 vor avea nevoie de un permis – în formă tipărită sau digitală – ce atestă că titularul s-a vaccinat, s-a vindecat după trecerea prin boală sau a fost testat negativ la COVID-19.

Citeşte şi Româncele din Italia, obligate să se vaccineze chiar dacă locuiesc în casa angajatorului. În caz contrar riscă amenzi de până la 1.500 de euro

Serbia, ce are o populaţie de 6,7 milioane de persoane, înregistrează o medie zilnică de 6.000 de cazuri noi de COVID-19. Până în prezent, au fost raportate peste 1 milion de cazuri de COVID-19 confirmate şi 9.214 decese.

”Situaţia epidemiologică este catastrofală şi nu se ameliorează”, a declarat Brnabic într-o conferinţă de presă la Belgrad.

”Dacă cineva se gândeşte să falsifice (permisul de sănătate), atunci îşi păcăleşte familia, copiii, părinţii şi bunicii şi îi infectează”, a spus ea.

Anul trecut, Serbia a aprobat vaccinurile Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm şi Sputnik V pentru programul de vaccinare a populaţiei sale. Aproximativ 50% dintre sârbi s-au vaccinat cu două doze.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'