Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului francez, a aprobat proiectul de lege prin care certificatul COVID va fi folosit cel puţin până pe data de 31 iulie 2022, transmite agenţia Reuters.
Certificatul Covid atestă vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală sau testul negativ la Covid. Acesta este obligatoriu pentru intrarea în baruri, restaurante sau la evenimente culturale sau sportive.
Din cauza restricțiilor au avut loc și proteste în Franța. Dacă în august oamenii au ieşit în stradă cu miile pentru a se opune impementării certificatului verde, numărul acestora şi amploarea manifestaţiilor s-au diminuat considerabil în ultimele săptămâni.
🇫🇷France
Procession of Yellow Vest protesters walk through Paris against the Pass Sanitaire and rising energy prices. pic.twitter.com/4GlmvzsTqV— Prof Abdul Quadir (@MilitaryBWF) October 16, 2021
Între timp, Guvernul ceh a anunțat că înăsprește restricțiile și controalele sanitare, în vederea combaterii pandemiei de coronavirus.
Începând cu data de 25 octombrie, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile închise, inclusiv la locul de muncă. „Începând cu 1 noiembrie, restaurantele, cluburile şi discotecile vor trebui să verifice certificatele de vaccinare, testele sau dovezile privind însănătoşirea clienţilor lor care au trecut prin COVID-19”, a spus ministrul Sănătăţii din Cehia, Adam Vojtech, citat de najdi.si.
Totodată, angajaţii publici din oraşul New York vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19 până la sfârşitul săptămânii viitoare sau, în caz contrar, vor fi trimişi în concediu fără plată, a declarat miercuri Bill de Blasio, primarul oraşului cu cel mai mare număr de locuitori din SUA.
Citeşte şi: Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie pentru toţi angajaţii publici din New York
În schimb, Marea Britanie a decis să nu introducă noi restricții anti-Covid deși numărul de infectări a ajuns la 50.000 pe zi, iar bilanțul morților a depășit 139.000, al doilea în Europa după Rusia.
Guvernul Marii Britanii a respins miercuri propunerea de a reintroduce restricţii anti-COVID, cum ar fi măştile în interior, preferând să se concentreze pe vaccinare şi pe noi tratamente.
Numărul de cazuri noi înregistrate în Marea Britanie s-a apropiat miercuri de 50.000, pentru a doua oară săptămâna aceasta. Bilanţul total a depăşit 139.000 de morţi, al doilea în Europa după Rusia.â
Citeşte şi: Marea Britanie refuză să introducă restricții anti-Covid: „Vaccinarea rămâne prima linie de apărare”