Scade incidența în Capitală. Rata infectărilor cu COVID a ajuns la 16.5

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este într-o ușoară scădere în Bucureşti, după ce Klaus Iohannis a anunțat miercuri instituirea unor noi restricţii. Masca va redeveni obligatorie pentru toate persoanele, precum şi carantina de noapte, pentru românii nevaccinați.
Mirabela Vasile
21 oct. 2021, 11:36
Scade incidența în Capitală. Rata infectărilor cu COVID a ajuns la 16.5

Scade incidența în Capitală. Rata de infectare COVID în Bucureşti a scăzut joi la 16,5 la mia de locuitori, a anunţat Prefectura Capitalei. Este prima dată în ultimele două luni când incidența nu mai este în creștere.

Scade incidența în Capitală. Rata infectărilor cu COVID a ajuns la 16.5

Conform DSP Bucureşti, incidenţa COVID în Capitală ajunsese miercuri, 20 octombrie, la 16.51 mia de locuitori. De altfel, situația este critică și în apropiere de București.

În județul Ilfov sunt doar două localități care nu depășesc rata de 10.00 la mia de locuitori din 40.INCIDENTA-COVID-19-21.10.2021

Specialiştii INSP avertizează că în perioada următoare am putea avea peste 20.000 de infectări zilnice, iar numărul deceselor provocate de covid-19 ar putea ajunge la 1000 pe zi. Şefa Societății Române de Epidemiologie susţine că doar un lockdown de 30 de zile ar putea opri circulaţia virusului.

Potrivit specialiştilor INSP, în perioada 15-31 octombrie am putea avea 20 de mii de noi infectări zilnice, 3.500 de pacienţi la ATI şi 800 de decese pe zi. De asemenea, pentru perioada 1-14 noiembrie, ne-am putea aștepta la 25 de mii de noi cazuri în 24 de ore şi 1000 de decese pe zi.

Doina Azoicăi, şefa Societății Române de Epidemiologie, spune că doar restricţiile dure ne mai pot salva. Potrivit acesteia, un lockdown de 30 de zile ar putea întrerupe circulaţia virusului.

„Ne îngrijorează numărul de cazuri. Din aceste cazuri zilnice provin și decesele și cazurile grave. De fapt, consecințele cazurilor raportate azi, peste 17.000, vor fi văzute abia în săptămânile următoare. Dacă numărul de cazuri raportate este mare, atunci putem estima că și numărul deceselor va fi mare. Deja numărul deceselor este foarte mare. Noi am ajuns la o medie de 450 – 500 de decese pe zi, este enorm. Conform previziunilor, vor fi și mai multe decese. Situația este gravă pentru că circulația virusului este necontrolată, liberă. Aici trebuiau să intervină măsurile de carantină. Acum nu mai poate fi vorba de așa ceva ci, din punctul meu de vedere, ar fi necesar un lockdown. Trebuie întreruptă circulația virusului.

Un lockdown din punctul meu de vedere nu ar trebui să dureze doar două săptămâni, ci cel puțin patru pentru a putea vedea rezultatele care oricum vor veni progresiv, treptat. Dacă lockdown-ul durează o lună, efectele pot fi văzute prin scăderea ratei de infecție și a deceselor după minimum 14 zile. În perioada aceasta de lockdown riscul de a se infecta este la o proporție mai mică de persoane. Și atunci, după o perioadă de lockdown de 30 de zile, în următoarele 14 zile, cât e ciclul de manifestare al infecției, ar trebui să înregistrăm scăderi dar nu să mergem brusc la zero. E o scădere progresivă, așa cum spuneam”, spune şefa Societății Române de Epidemiologie, potrivit ziare.com.

Citește și: Dr Virgil Musta cere lockdown pentru stoparea exploziei de cazuri COVID: Am avea rezultate în două-trei săptămâni!
 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Apartamentele pe care să nu le cumperi niciodată, chiar dacă au prețuri tentante. Le găsești în marile orașe precum București sau Cluj, dar nimeni nu îți va spune acest detaliu
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă vestea! Românii vor putea merge în SUA fără vize mai repede decât era de așteptat
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
BREAKING | Alex Bodi și iubita lui, REȚINUȚI de Poliția de Frontieră, înainte de a urca în avionul de Mykonos!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mâncare cu viermi, la Institutul Fundeni! Asta a primit un pacient cu leucemie la micul dejun. Ce spun reprezentanții spitalului
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Medic din Brașov, prins în flagrant luând mită, arestat pentru 30 de zile
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!