Coadă la vaccinare în ziua maratonului! Peste 20.000 de persoane s-au vaccinat deja. Unele centre au rămas fără seringi!

În criza sanitară care a pus stăpânire pe România și șirul nesfârșit de incidente triste, avem și o veste bună! Românii au făcut coadă să se vaccineze în ziua Maratonului pentru viață.
Claudia Simion
22 oct. 2021, 23:15
Coadă la vaccinare în ziua maratonului! Peste 20.000 de persoane s-au vaccinat deja. Unele centre au rămas fără seringi!
UPDATE: 

UPDATE: Ministerul Apărării Naţionale organizează, în zilele de 25 şi 26 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, un maraton de vaccinare sub deviza ”Împreună pentru viaţă, Împreună pentru viitor!”. Maratonul va avea loc în cele şase spitale militare care sunt centre regionale de depozitare a vaccinurilor.

Maratonul se va desfăşura în şase spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor  împotriva COVID-19.

”Astfel, cetăţenii din categoriile eligibile (cu vârsta mai mare de 12 ani) care doresc să se vaccineze o vor putea face, non-stop, începând cu ora 8.00 a zilei de luni, 25 octombrie, şi până la ora 20.00 a zilei de marţi, 26 octombrie, în centrele de vaccinare care funcţionează la: Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din  Cluj-Napoca; Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa; Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova; Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara”, a transmis MAPN.

Maratonul de vaccinare este un succes.  UPDATE București, ora 16.00: 13.096 de persoane vaccinate în primele 8 ore, din care 4.218 în cadrul Maratonului pentru viață!
6 centre de vaccinare, 24/24
Sector 1: Romexpo; Sector 2: Circul Metropolitan; Sector 3: Biblioteca Națională; Sector 4: Palatul Copiilor; Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei; Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu”.

UPDATE. Autorităţile din municipiul Ploieşti organizează, săptămâna viitoare, un nou maraton de vaccinare anti-COVID. Evenimentul va avea loc în week-end, la stadionul din Ploieşti, unde s-au desfăşurat şi maratoanele anterioare, iar cei care doresc se vor putea vaccina inclusiv noaptea. Municipiul Ploieşti are o incidenţă de peste 14 la o mie de locuitori.
Evenimentul, denumit „Maraton pentru viaţă” este organizat de Primăria pe stadionul „Ilie Oană” Ploieşti, în perioada 29-31 octombrie.

Coadă la vaccinare în ziua maratonului! În București, 3.362 de persoane s-au vaccinat în primele două ore ale zilei, din care 1.084 în cadrul Maratonului pentru viață.

Autorităţile din Bucureşti organizează de vineri până luni evenimentul intitulat „Maraton al vaccinării pentru viaţă”. Sunt şase centre disponibile unde oamenii se pot imuniza cu toate cele patru tipuri de vaccin disponibile, la orice oră, ele fiind deschise non-stop.

Centrele unde vă puteți vaccina non-stop:

  • Sector 1: Romexpo;
  • Sector 2: Circul Metropolitan;
  • Sector 3: Biblioteca Națională;
  • Sector 4: Palatul Copiilor;
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei;
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu”.

„Evenimentul este menit să promoveze beneficiile şi importanţa vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga ţară şi poate constitui un punct de pornire pentru acţiuni similare la nivel naţional”, au explicat reprezentanţii CNCAV.

Citește și Un nou maraton al vaccinării începe azi în Bucureşti. Șase centre, deschise non stop

Lansarea oficială a „Maratonului vaccinării pentru viaţă” a avut loc vineri, la ora 12.00, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Sectorul 4. Ministrul Sănătății și experta OMS trimisă în România au fost și ei prezenți la deschiderea maratonului.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare – „Sunt deosebit de onorat ca astăzi să fie alături de noi expertul OMS, doamna Heather Papowitz. Prezența domniei sale oferă un plus de profesionalism evenimentului”.

Cseke Attila, ministrul Sănătății – „Singura măsură care ne poate apăra de Covid e vaccinarea. avem în ultimele zile o creștere a numărului de persoane care s-au vaccinat cu prima doză, dar trebuie valorificată și întârită în următoarele săptămâni. cea mai profundă mulțumire e acela ca cetățenii să se vaccineze. vedem exemplele pozitive din partea de vest a Europei. Trebuie să ne comportăm și să fim responsabili exact cum sunt cetățenii germani, francezii, portughezii, danezii și așa mai departe”.

Heather Papowitz, experta OMS trimisă să rezolve criza din România – „Mulțumesc că m-ați invitat la acest eveniment foarte important. O bună parte a muncii mele a fost să conduc o echipă de oameni care încurajează vaccinarea. E singura modalitate prin care putem învinge pandemia. Fiecare persoană pe care am vaccinat-o am știut că îi salvez viața și îi apăr familia. Am știut că ajut orașul să revină la normalitate. Au fost cele mai semnificative momente din cariera mea de medic. Oamenii care ajung în spitale și riscă să moară sunt cei care nu sunt vaccinați. Mama, tata, toată familia mea e vaccinată. Primul de care ne-am făcut griji e tatăl meu, care are boli cronice, e cel mai vulnerabil. Și băiatul meu de 14 ani a fost vaccinat. Nu știu câți dintre voi sunteți părinți de adolescenți, dar cu siguranță e foarte important să fie și ei vaccinați. În continuare mă protejez, port mască peste tot, inclusiv în locurile aglomerate. Merg la metrou, dacă e aglomerat aștept următorul tren. La magazin, dacă văd că e aglomerat, aștept sau merg la alt magazin. Pentru mine e foarte important să fiu aici. Mă bucur că numărul de persoane care se vaccinează e tot mai mare. Sper să vedem și în România rezultatele pe care le-am văzut în țara mea”.

Citește și Cine este Heather Papowitz, experta OMS care va asista Guvernul României în criza sanitară. A lucrat la New York în vârful pandemiei din SUA

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!