Antonescu a fost întrebat dacă este de aceeaşi părere cu Victor Ponta, că amânarea audierilor miniştrilor în Parlament, pe fondul discuţiilor dintre liderii USL au reprezentat un semnal prost pentru noul Guvern.
„Eu nu-l admit, eu cred că este un semnal foarte bun pentru acest Guvern faptul că în calendarul anunţat şi cu toată această sumă de probleme, de neclarităţi, de tensiuni, de intoxicări, suntem capabili de doi ani în coace să rezolvăm lucrurile şi să le rezolvăm corect„, a susţinut Antonescu.
El a ţinut să precizeze că în cadrul USL nu s-au discutat aspecte dintre cele vehiculate în presă, iar negocierile nu au vizat ANAF, CNADNR sau coordonarea prefecţilor.
„Lucrurile sunt pe făgaşul pe care ele erau, n-a fost nicio secundă decât în presă o discuţie despre ANAF. ANAF este la Ministerul de Finanţe, nu a fost niciun fel de diferend în legătură cu prefecţii, care sunt în cadrul Ministerului de Interne, şi bineînţeles, în calitate de prefecţi sunt coordonaţi, sunt reprezentanţi ai prim-ministrului. Astea sunt lucruri care sunt în Constituţie şi în legi, nu au fost niciodată subiecte de scandal. Nu a fost, de asemenea, nici în legătură cu CNADNR, cu care am văzut că ieri aţi făcut o mare discuţie, altceva decât ideea de reorganizare comunicată de câteva zile, şi care, în esenţă, înseamnă trecerea autostrăzilor la ministerul Marilor Proiecte şi a drumurilor naţionale şi a celorlalte elemente în Ministerul Transporturilor. Asta va face obiectul unei reorganizări juridice foarte rapide, niciun fel de altă problemă”, a explicat liderul PNL.
El a admis faptul că în cadrul USL sunt „asperităţi” legate de modul în care se va constitui viitorul Cabinet Ponta.
„Sigur că sunt asperităţi, numai că vă spuneam şi aseară, şi vă spun şi acum, că nu acelea pe care le-aţi presupus dumneavoastră, sau pe care sursele vi le-au dat”, a afirmat Antonescu.
El a fost întrebat dacă poate spune ce este adevărat în ceea ce priveşte discuţiile purtate, în contextul în care a infirmat informaţiile prezentate în presă referitoare la ultimele negocieri din USL.
„Aceste probleme nu au fost şi nu sunt nici legate de ANAF, nici legate de CNADR, nici legate de vreo persoană sau alta din Executiv, nu este adevărat în mod fundamental ceea ce s-a înţeles şi s-a interpretat că e o bătălie pe fonduri, pe resurse, pe forme de putere. Nu este adevărat. Este adevărat că se pot confrunta viziuni de natură organizatorică, administrativă, este adevărat că în ceea ce priveşte de pildă discuţia despre conceptul de reformă a administraţiei, de dezvoltare regională, de unde ar trebui să fie sau să nu fie prefecţii – dar asta nu în sensul că prefecţii trebuie să fie la PSD sau trebuie să fie la PNL – ci cum e mai logic să aranjăm lucrurile într-o reorganizare de Guvern, pentru că noi suntem în faţa unei ample reorganizări de structură guvernamentală, aşa încât să facem şi o administraţie eficientă, să facem cât mai rapid şi cât mai bine descentralizarea care a rămas de făcut, să abordăm tema regionalizării, să avem cu adevărat o reformă administrativă”, a mai explicat preşedintele PNL, Crin Antonescu.