Ne mor eroii. Un voluntar SMURD din Făgăraş şi un medic din Vaslui, răpuşi pe frontul Covid

Un voluntar SMURD din Făgăraș a murit după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. Şi un medic din Vaslui a pierdut lupta cu perfidul virus.
Filip Stan
22 oct. 2021, 21:39
Ne mor eroii. Un voluntar SMURD din Făgăraş şi un medic din Vaslui, răpuşi pe frontul Covid

Un voluntar SMURD din Făgăraș a murit după ce s-a infectat cu COVID-19, scrie Salut Făgăraș. Potrivit reprezentanților Spitalului Municipal Făgăraș, Alexandru Dobrilă era internat în spital din data de 12 octombrie, cu simptome de COVID și alte afecțiuni medicale. Bărbatul a petrecut 10 zile pe patul de spital, unde a și decedat.

Catastrofă umanitară în România. Oamenii mor în fața spitalelor pentru ca nu mai sunt locuri suficiente, morga instituțiilor medicale a devenit neîncăpătoare VIDEO
„Dumnezeu să te odihnească în pace! Drum lin, Alex” / ,,Dumnezeu să îl ierte pe prietenul nostru drag” / ,,Of Alex… sper ca unde ești acum e mult mai bine, odihna veșnică în pace. Condoleanțe familiei îndurerate! Vă îmbrățișăm și multă putere vă dorim” / ,,Doamne, nu pot să cred așa ceva.”/ ,,Dumnezeu sa te odihnească în pace, Alex”.”, sunt doar o parte din mesajele de condoleanțele postate pe Facebook de cei care l-au cunoscut pe bărbat.

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui a murit de COVID-19. Nu ar fi fost vaccinat. „Clipe de adâncă tristeţe”

Un medic oftalmolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, care activa în cadrul Ambulatoriului de Specialitate, a murit, au anunțat reprezentanții instituției pe pagina oficială de Facebook, acum două zile.

Originar din Republica Moldova, medicul a decedat la Chişinău, el nefiind luat în evidenţă cu COVID-19 de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui. Potrivit reprezentanţilor spitalului vasluian, bărbatul se afla în concediu încă din luna septembrie şi ar fi fost nevaccinat.

Raed Arafat le recomandă românilor să nu mai plece în concedii în perioada următoare: „Cel mai bine ar fi să stăm unde suntem”

„În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să ne găsim cuvintele, pentru că nimic nu poate umple golul lăsat în sufletele celor apropiaţi odată cu pierderea fiinţei iubite. Cu regret trebuie să anunţăm că ne-a părăsit, cel care a fost medic specialist oftalmolog Ciobanu Vladimir, doctor în cadrul Ambulatoriului Integrat al SJU Vaslui. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, au transmis reprezentanţii spitalului pe pagina de Facebook a instituţiei.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, vineri, noile măsuri care vor fi luate în contextul pandemiei de COVID-19, între acestea fiind interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, închiderea barurilor şi cluburilor, interzicerea organizării de evenimente private şi spectacole. Accesul la toate activităţile va fi permis, pentru 30 de zile, doar celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Alte măsuri vizează telemunca şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile, inclusiv la locul de muncă.

Măsurile prevăzute în hotărâre produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale. Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că în magazinele esenţiale se poate intra respectând măsurile de sănătate publică, dar în restul doar cu certificatul verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care vor face schimbări radicale până la sfârșitul lunii. Se anunță multe transformări pentru acești nativi
Capital.ro
Viaţa la bloc 2024. Amendă de 1.000 pentru locatari. Proprietarii de apartamente au interzis
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Mașina scoasă la vânzare poate veni cu mari amenzi. Ce prevede legea
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a ciocnit cu un alt șofer pe E70. Printre pompierii care au intervenit s-a aflat chiar soțul ei
Cancan.ro
Mihai Grama, un bărbat din Reghin, a dat lovitura cu o afacere unică în lume: 'Unii au râs de mine'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu centrale de apartament. Asociaţiile de proprietari trebuie să respecte ordinul
StirileBZI
Aceste anvelope devin interzise de la 1 octombrie! Toți șoferii vor fi sancționați
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Marcel Ciolacu: Kelemen Hunor nu ar accepta funcţia de premier
MediaFlux
PENSIE mai MARE în OCTOMBRIE. LEGEA a intrat în vigoare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov