Nelu Tătaru vine cu un scenariu sumbru. Ministrul propus al Sănătății în guvernul lui Nicolae Ciucă spune că diferența în valul patru au făcut-o numărul mare de ambulanțe și numărul mare de pacienți intubați.
”Cred că acești oameni de doi ani de zile încearca acestei națiuni. Valul patru a venit cu un pericol mult mai mare, dar și cu revolta oamenilor care sunt contra vaccin și contr restricții. Corpul medical și oamenii au vorbit aceeași limbă în țări ca Portugalia.
Ultimele date ne arată că numărul de vaccinați e mai mare decât numărul de infectați. E un început bun. În două săptămâni am putea avea acel platou pe care ne putem face și noi statisticile. Acest val face diferența între celelalte având în vedere numărul de ambulanțe și persoane care au nevoie să fie intubate. O altă ipoteză e și cea în care românii s-au tratat acasă foarte mulți și au venit în stare gravă la spital. Trebuie să fim prudenți la primul simptom, să anunțăm medicul de familie să luăm un paracetamol și să ne testăm.
Răspândirii putem pune stop fiecare. Acela e momentul în care putem pune punct acestei pandemii, când refuzăm să mergem în spațiile aglomerate.
Evaluarea și studiile făcute arătau că tulpina Delta se transmite de la 1 la 5 până la 8 indivizi. Agresivitatea este mult mai mare și vedem că această tulpină atacă și copiii. Fiecare organism se dezvoltă diferit. Pacienții din păcate vin mai târziu decât ar trebui. Anticorpii monoclonali sunt pentru primele zile. Suntem într-o criză sanitară, asta trebuie să știm cu toții. Societatea românească are un tipic aparte. Nici după 30 de ani de la Revoluție nu știm cum să ne raportăm la un sistem medical.”, a declarat Nelu Tătaru.
Numărul cazurilor noi a început să scadă, dar tot este mult prea mare pentru sistemul de sănătate al României, vlăguit de lunile lungi de pandemie. Din păcate, alţi 300 de români au murit de Covid.
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 25 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.187 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 301 decese dintre care 2 anterioare.
Până astăzi, 44.980 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 24.10.2021 (10:00) – 25.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 301 decese (151 bărbați și 150 femei), din care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.