Se taie vacanţa de iarnă. Ministrul Educaţiei, anunţ catastrofal pentru elevi, când vor reveni la şcoală

Sorin Cîmpeanu anunţă că nu este de acord cu prelungirea vacanţei din 8 noiembrie şi anunţă că şcoala va fi reluată imediat după Revelion, pe 3 ianuarie. Pe de altă parte, Raed Arafat spunea că nu este o granţie că elevii vor reveni în bănci pe 8 noiembrie.
Filip Stan
26 oct. 2021, 15:00
Se taie vacanţa de iarnă. Ministrul Educaţiei, anunţ catastrofal pentru elevi, când vor reveni la şcoală

Vacanţa de iarnă se scurtează, în condiţiile în care nu s eştie dacă elevii vor mai reveni fizic în bănci până pe 3 ianuarie, din cauza cazurilor numeroase de Covid şi a vaccinării reduse în rândul elevilor. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță, într-o declarație acordată pentru Educație Privată, că elevii de gimnaziu și liceu vor avea acces la școală cu prezență fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar și preșcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie.

În privința modului în care școala va continua după 8 noiembrie, ministrul spune că decizia va fi anunțată pe 5 noiembrie, când va fi și reglementată printr-un ordin de ministru.

Declarația acordată de Sorin Cîmpeanu pentru Educație Privată: „Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele 2 săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public. Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă”.

Mai multe școli private vor fi deschise și marți. Măsurile anunțate de Guvern nu au fost publicate în Monitorul Oficial, deși ședința de Guvern s-a încheiat de ore întregi

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, respinge soluţia prelungirii vacanţei de două săptămâni anunţate pentru elevi de săptămâna viitoare, dacă şi după 8 noiembrie evoluţia pandemiei se va menţine nefavorabilă. „Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare”, afirmă Sorin Cîmpeanu.

Şcolile ar putea rămâne închise şi după vacanţa de două săptămâni. Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie”

Cîmpeanu a afirmat că elevii de gimnaziu şi cei de liceu vor recupera două săptămâni din anul şcolar, în timp ce pentru elevii din clasele mici va trebui recuperată doar o săptămână, în vacanţa de iarnă. Cîmpeanu a susţinut însă că nu ar putea fi acceptată o prelungire a acestei vacanţe, dacă şi după 8 noiembrie evoluţia epidemiei de COVID va împiedica revenirea elevilor în bănci.

Cum arată vacanţele şcolare acum: 

25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
Din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023 este vacanța de vară.

Potrivit acestuia, doar jumătate din ţară beneficiază de conexiune la internet care să poată asigura „real” învăţământul online.

„Predarea online în acest moment este posibilă, real, doar pentru jumătate din teritoriul României, pentru că cealaltă jumătate nu are o conexiune internet capabilă să asigure predare online, cel mult poate asigura transmiterea unor teme pe WhatsApp sau pe e-mail, ceea ce nu este predare online. Deci situaţia este gravă, nu am înţeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situaţie, din nou elevii vor trebui să plătească pentru greşelile noastre, ale adulţilor, din păcate”, a adăugat ministrul.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Adio Netflix pe aceste televizoare! Din luna august, aplicația nu va mai funcționa pentru ele
Capital.ro
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Salarii uriașe pentru românii care se angajează aici! Poți câștiga 9.600 de lei lunar!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Andreea Sasu a născut cel de-al patrulea copil al lui Philipp Plein! Primele imagini cu bebelușul
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Trupele nord-coreene ar deveni „carne de tun” dacă s-ar alătura forțelor ruse în Ucraina, afirmă Pentagonul
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!