Omul care îngrijeşte sute de bolnavi, internat în stare gravă cu COVID-19. Bunul samaritean din Bihor este conectat la aparate

Bărbatul din Bihor care îngrijește sute de bolnavi în căminele sale este internat în stare gravă, după ce s-a infecat cu COVID 19. Viorel Pașca, omul cunoscut şi ca bunul samaritean, are plămânii afectaţi în proporţie de 75 la sută.
Filip Stan
27 oct. 2021, 11:37
Omul care îngrijeşte sute de bolnavi, internat în stare gravă cu COVID-19. Bunul samaritean din Bihor este conectat la aparate

Omul care îngrijeşte sute de bolnavi, internat în stare gravă cu COVID-19. Viorel Paşca este conectat la aparate, iar medicii spun că are plămânii afectaţi în proporţie de 75 la sută.

Omul care îngrijeşte sute de bolnavi, internat în stare gravă cu COVID-19

Viorel Paşca, omul căruia i se spune „Bunul samaritean” deoarece are grijă de sute de oameni ai străzii în căminele sale de la Dumbrava, Tinca și Incești, a început să aibă simptome de boală la începutul săptămânii trecute.

„Săptămâna trecută a început să aibă simptome. Nu şi-a pierdut mirosul sau gustul, ci doar avea o stare de greaţă. A luat tratament, vreo două zile s-a simţit mai bine, după care iar a luat tratament pentru că iar s-a simţit rău, iar acum două zile starea lui s-a agravat”, a povestit fiul bărbatului, potrivit ebihoreanul.ro. 

Emanuel Paşca povesteşte că tată său şi-a făcut în ultimele zile cinci teste rapide pentru identificarea virusului, dar toate au ieşit negative. Abia după ce luni a fost transportat cu ambulanţa la Oradea, acolo unde a fost testat în spital, a fost confirmat ca infectat cu SARS-CoV-2.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 27 octombrie 2021. O nouă zi cu peste 500 de morţi şi aproape 15.000 de cazuri

„În momentul de față este pe aparate. Medicii spun că are plămânii afectați în proporție de 75%”, a declarat soţia lui Viorel Paşca, potrvit sursei sitate.

Femeia spune că atât ea, cât şi soţul său nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

„Nu ne-am vaccinat. Nici nu știu de ce”, a spus Florica Pașca.

Potrivit familiei, Viorel Paşca s-a autoizolat de cei pe care îi îngrijeşte imediat după ce i-au apărut primele simptome, iar deocamdată nu au apărut alte cazuri de infectare nici măcar în rândul celor apropiaţi.

Viorel Paşca s-a implicat de-a lungul timpului, din donaţiile primite din ţară şi străinătate, în mai multe acţiuni caritabile, ajungând să contribuie la mobilarea dispensarului din localitate sau să amenajeze din sponsorizări un centru de zi pentru copiii de şcoală, unde le asigură şi mâncare.

Citeşte şi Octavian Jurma, scenariu optimist: Vom coborî sub 10.000 cazuri, la începutul lui noiembrie

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.950 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 512 decese dintre care 4 anterioare.

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Bancnota din România din 1989 care costă mai mult decât Dacia Duster III hybrid nouă. Dacă o ai în casă, ai șansa să te îmbogățești peste noapte
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. UE a luat decizia. Se mai schimbă ora în weekend?
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60 de milioane de euro. Cât plătește anual pentru asigurarea aeronavelor sale
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Zodiile care se vor certa cu toată lumea în perioada următoare. Va fi mare scandal
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ana Bogdan, imagini hot în costum de baie. Îi prieşte viața de femeie singură
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mamă are Livian Pop! Soția lui Nelson Mondialu' a atras toate privirile la nunta fiului ei 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Este interzis în fața blocului. Românii care stau la bloc NU au voie. Vecinii pot chema poliția
StirileBZI
Vor primi cu 650 lei în plus la pensie, de la 1 octombrie 2024! Banii nu vin în urma recalculării
Prosport.ro
Nadia Comăneci s-a întâlnit cu David Popovici. Ce i-a spus când au rămas singuri
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Biden și Harris denunță violența politică după tentativa de atentat asupra lui Trump
MediaFlux
SE ÎNGHEAȚĂ PENSIILE DOI ANI! Răsturnare după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...