Prognoză meteo 29 octombrie 2021. Românii se bucură în continuare de vreme caldă. Temperaturile, situate la 20 de grade

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor încadra între -7 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral. Noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief va fi ceaţă.
Alina Costache
28 oct. 2021, 22:37
Prognoză meteo 29 octombrie 2021. Românii se bucură în continuare de vreme caldă. Temperaturile, situate la 20 de grade

Prognoză meteo 29 octombrie 2021. În Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 0…3 grade.

Prognoză meteo 29 octombrie 2021. Românii se bucură în continuare de vreme caldă

VINERI Vremea va continua sã se încălzeascã uşor, îndeosebi în regiunile intracarpatice, unde cerul va fi mai mult senin. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când izolat se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, iar în a doua parte a intervalului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele pot depăşi 55…60 km/h.

Temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 20 de grade, cele mai ridicate fiind în extremitatea de nord-vest a ţării, iar cele minime se vor încadra, în general, între 1 şi 9 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief va fi ceaţă. În Capitală, în cursul zilei, cerul va fi mai mult senin, apoi variabil, cu înnorãri. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 17 grade, iar cea minimã va fi de 2…5 grade.

SÂMBĂTĂ Valorile termice diurne vor fi în uşoarã scãdere faţã de ziua anterioară, dar se vor menţine în general mai ridicate decât mediile climatologice. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime între 1 şi 10 grade, mai scãzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil spre mai mult senin în regiunile intracarpatice, dar în cele sudice şi estice nebulozitatea de tip stratiform va persista în cea mai mare parte a intervalului, iar pe suprafeţe mici va ploua slab sau va fi burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în cursul zilei în sud-vestul şi nord-estul ţării, precum şi pe crestele montane, vitezele putând depăşi 55…60 km/h în sudul Banatului. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.

În Capitală, cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi condiţii de burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 4…7 grade.

DUMINICĂ Vremea va fi predominant frumoasã în regiunile vestice, centrale şi nordice, unde cerul va fi variabil spre mai mult senin. În restul teritoriului vor fi înnorări persistente în cea mai mare parte a intervalului, iar pe arii restrânse în sud şi sud-est se vor semnala ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vestul şi nord-estul ţării, precum şi pe crestele montane.

Regimul termic va fi comparabil cu cel din ziua precedentă, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.

În Capitală cerul va fi temporar noros şi mai ales pe parcursul zilei vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Citește și: PROGNOZA METEO. ANM anunţă lapoviţă şi ninsori din noiembrie

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Antena 1, anunț oficial! S-a aflat data: Când începe Asia Express 2024
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici câștigă medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!