Sarah Murray şi Robin Milhausen, cercetători în domeniul sexual la University of Guelph in Ontario, Canada au cercetat peste 170 de femei şi bărbaţi, care aveau o relaţie între o lună şi 9 ani, să noteze nivelul satisfacţiei relaţiei, satisfacţie sexuală şi dorinţă sexuală. Dorinţa a fost notată cu valori cuprinse între 1.2 şi 6. Participanţii s-au declarat, în general, satisfăcuţi cu relaţia şi viaţa sexuală, însă femeile au raportat un nivel mai scăzut al dorinţei sexuale, în funcţie de durat relaţiei în care erau implicate. Astfel s-a descoperit următorul lucru: cu fiecare lună dorinţa sexuală a femeilor se reduce cu 0.02.
Teoriile evoluţioniste consideră că libidoul masculin rămâne la cote înalte tocmai pentru că bărbaţii vor să producă cât mai mulţi moştenitori, în vreme ce dorinţa femeilor scade pentru că atenţia lor se mută pe creşterea copiilor.
Noi cercetări susţin ultima teorie, chiar dacă cercetătorii consideră că trebuie demarate şi alte studii care să aibă ca subiecte grupuri diferite de oameni.
În plus, s-a descoperit că femeile care au aşteptări realiste în legătură cu viaţa lor sexuală în timpul unei relaţii pe termen lung prezintă un nivel mai ridicat al dorinţei sexuale decât femeile cu aşteptări nerealiste.
Modificările hormonale mută focusul de la dragostea pasională la compasiune în cadrul relaţiilor monogame. Iar companiile farmaceutice caută soluţii care să rezolve problema pierderii interesului pentru sex în cazul femeilor.
Citeşte continuarea pe http://sfatulparintilor.ro/problemesex/stiri/studiu-de-ce-isi-pierd-femeile-interesul-pentru-sex/