Bilanţ coronavirus 2 noiembrie. Aproape 600 de morţi COVID şi peste 11.000 de noi infectări în 24 de ore

Aproape 600 de decese COVID-umărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19, dar presiunea se menţine ridicată pe spitale, mai ales la ATI unde ajung foarte multe persoane nevaccinate.
Alina Andrei
02 nov. 2021, 11:23
Bilanţ coronavirus 2 noiembrie. Aproape 600 de morţi COVID şi peste 11.000 de noi infectări în 24 de ore

Bilanţ coronavirus 2 noiembrie. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11.073 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 160 sunt pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.429.157 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.395 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.987. Dintre acestea, 1.876 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 367 sunt minori, 335 fiind internați în secții și 32 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.338.957 de teste RT-PCR și 4.514.957 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 22.560 de teste RT-PCR (12.191 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.369 la cerere) și 49.671 de teste rapide antigenice.

Bilanţ coronavirus 2 noiembrie 2021. Record de decese în valul 4

Până astăzi, 48.664 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.11.2021 (10:00) – 02.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 591 de decese (279 bărbați și 312 femei), din care 5 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 591 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 1 la categoria de vârstă 20-29 ani, 6 la categoria de vârstă 30-39 ani, 19 la categoria de vârstă 40-49 ani, 60 la categoria de vârstă 50-59 ani, 162 la categoria de vârstă 60-69 ani, 187 la categoria de vârstă 70-79 ani și 155 la categoria de vârstă peste 80 ani.

555 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 14 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 22 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Un deces înregistrat este al unui pacient infectat în străinătate și raportat de DSP București.

Au fost raportate 5 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Galați, Ialomița, Prahova și Sibiu, în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 586 decese.

Din totalul de 591 de pacienți decedați, 541 erau nevaccinați și 50 vaccinați. Cei 50 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.

Precedentul record de morţi în valul 4 a fost înregistrat în 19 octombrie – 561 de decese în 24 de ore.

Decesul de la grupa de varsta 10-19 ani este al unui pacient de sex masculin, din Constanta, în vârstă de 17 de ani, care era nevaccinat și prezenta comorbidități.
De asemenea, o femeie de 28 de ani, din Botoşani, infectată cu COVID-19 a murit. Femeia era nevaccinată şi prezenta comorbidități.

Bilanţ coronavirus 2 noiembrie. Incidenţa COVID-19 în Bucureşti se menţine sub 14 pentru a doua zi consecutiv

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti se menţine sub 14 pentru a doua zi consecutiv. Potrivit DSP Bucureşti, rata de incidenţă a scăzut la 13.35 la mie de la 13.87 cât era luni.

Este a unsprezecea zi în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 scade în Capitală. Cea mai mare valoare a fost atinsă în 22 octombrie – 16,54 la mie conform DSP Bucureşti. În urmă cu o lună, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era de 8.28 la mie.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 1 noiembrie 2021: Scade numărul cazurilor de Covid, scade şi numărul vaccinaţilor

Alţi şase pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare critică, sunt transportaţi marţi la spitale din Germania

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va efectua marţi, 2 noiembrie, o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti –Hamburg (Germania), a şase pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă, a anunţat MApN.

Echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport va fi realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

„Misiunea pentru transportul urmatorilor sase pacienti in Germania este in pregatire. Transferul de astazi se va face cu un avion al Ministerului Apararii Nationale cu personal medical din cadrul SMURD Bucuresti, insotiti si de unul dintre medicii militari sosisti din Germania acum cateva zile. Maine se va efectua al treilea transfer cu avionul Fortelor Aeriene Germane!”, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat.

Şase pacienţi cu infecţie COVID-19, aflaţi în stare critică, dar stabilă, au fost deja transferaţi, luni, la spitale din Germania, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane.

„Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord”, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiță: „Dacă legea certificatului verde pică în Parlament, nu vom ajunge la 70% rată de vaccinare până la sfârșitul anului”

 

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Peștele bun și ieftin care te ajută să ai oase sănătoase. Îl găsești ușor în comerț și e bombă de vitamine
Capital.ro
Dezvăluire cumplită despre Traian Băsescu. Suferința fost mare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Strănuți sau tușești? NU vei mai avea voie în tren! Vei fi dat jos pe loc din vagon
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
CFR, nou regulament pentru călători. Personalul feroviar te poate da jos din tren imediat
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul accidentului din Pantelimon: Piciorul fetiței de 7 ani nu a putut fi salvat din cauza complicațiilor
Capital.ro
Bani pentru FEMEILE din România. 4 septembrie, data limită la dosar. Mii de euro de persoană
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Roy Cooper și Gretchen Whitmer se retrag din cursa pentru vicepreședinția SUA
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Cele mai bune glume la postarea lui Iohannis despre reușita lui Popovici!