Gabriela Firea a semnat acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru demografie: „Vremea vorbelor goale a trecut”

Gabriela Firea a semnat acordul politic între PPU şi PSD pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru demografie. Acest acord vizează creșterea natalității, creșterea calității vieții, dar și sprijinirea și ocrotirea bătrânilor.
Loredana Brumă
03 nov. 2021, 20:59
Gabriela Firea a semnat acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru demografie:

Gabriela Firea a semnat, miercuri, acordul politic între PPU și PSD pentru elaborarea „Strategiei naționale pentru demografie”. Potrivit fostului primar al Capitalei, scăderea demografică este una dintre cele mai mare probleme cu care ne vom confrunta în următoarele decenii.

Gabriela Firea: „Copiii și bunicii noștri au nevoie de cea mai mare atenție!”

Citeşte şi Gabriela Firea: Situaţia Timişoarei rămasă fără apă caldă şi căldură se întâmplă zilnic în Bucureşti. Bucureştenii vor plăti dublu în această iarnă

„Copiii și bunicii noștri au nevoie de cea mai mare atenție! Declinul demografic trebuie stopat prin proiecte concrete. Am semnat astăzi Acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Demografie între PSD și PPU-SL, primul pas în dezvoltarea unor proiecte esențiale pentru viitorul României.

Scăderea demografică este una dintre cele mai mari probleme cu care ne vom confrunta în următoarele decenii. Suntem în topul dezastrului demografic, dacă nu facem nimic vom ajunge 6 milioane până în 2100. Vremea vorbelor goale a trecut, avem nevoie de proiecte concrete, implementabile rapid.

Vom propune împreună, PSD și PPU-SL, un pachet de măsuri dedicate încetinirea declinului demografic și susținerea natalității din România.

Primele măsuri vizează extinderea la nivel national a Programelor implementate de PMB în mandatul meu: FIV, sprijin pentru femeile însărcinate, pentru familiile cu copii. Ne vom apleca cu grijă asupra situației seniorilor. Vom elabora măsuri dedicate susținerii acestora – financiare, de protejare a sănătății, de combatere a însingurării, de stimulare a unei vieți sănătoase și active.

Ne gândim și la necesitatea modernizării infrastructurii – de la creșe și grădinițe, la spitale sau la construirea de cămine pentru seniori.
Vom propune aceste teme de dezbatere societății, pentru că ele sunt adevărate priorități care ar trebui să fie nu doar pe agenda populației, ci și a Guvernului.

Avem nevoie de susținere, nu doar în Parlament, a acestor initiative, ci de susținerea fiecărui român. Este momentul să constientizăm cu toții cât de gravă este situația și că ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor” a transmis fostul primar al Capitalei.

Citeşte şi Gabriela Firea: România este în agonie! Sărăcia se reinstalează rapid și, dramatic, mușcă și din clasa de mijloc!

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Luni, cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată pe Pământ
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!