Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă afirmă, miercuri seară, că nu are de ce să se simtă vizată de o eventuală anchetă realizată de Comisia parlamentară înfiinţată de Camera Deputaţilor.
”Nu avem nimic de ascuns. E clar că transparenţa în achiziţiile publice, indiferent cine le face şi cum le face, e deosebit de importantă. Am şi publicat, înainte de a pleca de la Ministerul Sănătăţii, toate achiziţiile publice făcute în Sănătate în 2020 şi în prima jumătate a anului 2021. Nu avem nimic de ascuns. Nu am de ce să mă simt vizată. Ştiu ce am semnat, ştiu ce am făcut, nu am de ce să mă simt vizată”, a declarat Ioana Mihăilă, la Profit News, miercuri seară, întrebată despre Comisia parlamentară înfiinţată la Camera Deputaţilor.
Ultimatum pentru CERTIFICATUL VERDE: „Deja este prea târziu”
Mihăilă a adăugat că există rapoarte ale Curţii de Conturi care se află pe masa procurorilor. ”Au existat nişte rapoarte. Curtea de Conturi vine anual şi analizează documente din anul anterior. Au existat nişte rapoarte ale Curţii de Conturi pentru nişte achiziţii de anul trecut, aceste rapoarte au fost apoi trimise de către Curtea de Conturi către organele care fac anchetă. Fiind nişte documente care au ajuns la procuratură, nu pot să spun. Nu cred că furtul din bani publici, nu furtul neapărat, achiziţiile care au semne de întrabare nu cred că putem spune că nu sunt grave, când folosim bani publici. Cred că totul e grav aici”, a declarat Ioana Mihăilă.
Ioana Mihăilă, declarație tranșantă: În ziua recordului de decese Covid s-a format monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR-AUR
Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, proiectul de hotărâre pentru înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României, de către Ministerul Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică şi alte instituţii aflate în subordinea MS.
Comisia va verifica achizițiile de consumabile, materiale de protecție, măști și aparatură medicală, toate realizate în regim de urgență. Comisia, care va fi formată din 15 membri, trebuie să elaboreze în 90 de zile un raport privind modul în care a fost cheltuit banul public.