Ţara din UE copleşită de criza Covid, toţi bugetarii sunt obligaţi să se vaccineze până pe 15 noiembrie. „În timp de pace niciun stat nu are capacitatea de a face față unei astfel de crize”

Situaţia medicală generată de criza Covid se înrăutăţeşte pe zi ce trece şi în restul Europei, nu doar în România. La fel ca ţara noastră, Letonia a cerut sprijin internaţional pentru gestionarea pandemiei.
Daniel Spătaru
04 nov. 2021, 15:57
Ţara din UE copleşită de criza Covid, toţi bugetarii sunt obligaţi să se vaccineze până pe 15 noiembrie.

Letonia a primit transporturi de echipamente medicale de urgență din Olanda, Finlanda, Ungaria și Suedia, în timp ce se luptă cu cea mai gravă creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19 din Uniunea Europeană, pe fondul adoptării scăzute a vaccinurilor.

Țara baltică, a cărei populaţie este de 1,9 milioane de locuitori a depus săptămâna trecută o cerere la Uniunea Europeană pentru mai mult de 130 de ventilatoare și sute de monitoare pentru semne vitale, transmite agenția de știri BNS, preluată de Reuters.

Joi, ţara care are o populaţie de 10 ori mai mică decât a României, a raportat 2.347 de noi cazuri şi 47 de decese, în ultimele 24 de ore.

În spitalele letone erau trataţi duminică 1.526 de pacienți cu coronavirus, cel mai mare număr de până acum, a anunțat postul public de televiziune, iar un spital mare din Riga, PSKUS, și-a transformat luni holul într-o secție improvizată pentru a trata pacienții, a informat portalul de știri Delfi. Un alt spital din Riga a înființat o secție de observare a COVID-19, cu 21 de paturi, într-un garaj unde în mod normal sunt parcate ambulanţele. „În timp de pace nicio țară nu are capacitatea de a face față unei astfel de crize”, a scris ministrul leton al Sănătății, Daniels Pavluts, pe Twitter, mulțumind țărilor pentru donațiile lor.

Citeşte şi Covidul revine în forţă în vestul Europei, Germania a bătut azi recordul de cazuri zilnice pe 2021. „Iarna devine iar problematică”

Letonia se află în plină stare de urgenţă sanitară pentru trei luni din cauza creşterii bruşte a numărului de infectări cu noul coronavirus până la niveluri record. Potrivit noilor reglementări ale Guvernului leton, masca sanitară devine obligatorie în toate clădirile deschise pentru public şi toţi angajaţii din sectorul public vor trebui să fie vaccinaţi până pe 15 noiembrie.

Persoanele nevaccinate nu vor fi autorizate să cumpere alimente şi alte articole de strictă necesitate decât din magazine special desemnate şi doar magazinele considerate esenţiale vor fi autorizate să rămână deschise în weekenduri.

Citeşte şi Medicamentul minune care l-a impresionat pe Anthony Faucci a fost aprobat în Marea Britanie. Este prima pastilă pentru tratarea Covid-19 acasă

Toţi rezidenţii letoni sunt încurajaţi să lucreze în regim de telemuncă, atunci când acest lucru este posibil.

„Vă cer să nu vă reuniţi, să nu mergeţi în vizite şi să vă limitaţi contactele sociale”, a scris prim-ministrul leton Krisjans Karins pe Twitter.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. Familia micuților, îngenuncheată de durere: „De ce nouă?! Nu am greșit cu nimic”
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!