Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat amestecat cu sare în cuptor. Cinci trucuri care îţi vor uşura viaţa

Amestecul de bicarbonat cu sare face minuni în bucătărie. Vă prezentăm cinci trucuri care vor uşura enorm viaţa gospodinelor.
Alina Costache
05 nov. 2021, 20:01
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat amestecat cu sare în cuptor. Cinci trucuri care îţi vor uşura viaţa

Pune bicarbonat amestecat cu sare în cuptor, iar rezultatele vor fi fantastice. Acest truc va uşura viaţa gospodinelor în bucătărie.

Pune bicarbonat amestecat cu sare în cuptor, iar rezultatele vor fi fantastice

Amestecut de bicarbonat cu sare este cea mai ieftină şi eficientă soluţie pentru a curăţa un cuptor plin cu grăsime. Tot ce trebuie să faci este să amesteci zece linguri de bicarbonat de sodiu, trei linguri de sare grunjoasă şi patru linguri de apă fierbinte.

După ce aţi amestecat bine toate aceste ingrediente, veţi obţine o pastă. Această pastă se pune pe locurile murdare din cuptor. Lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clătiţi bine cu apă caldă.

Veţi fi foarte mulţumită de rezultatele obţinute.

Citeşte şi Bicarbonatul face minuni în tigaie. Face adevărate miracole atunci când găteşti cu roşii sau ceapă

Cum să cureţi rapid arsura şi grăsimea de pe tăvi. Trucul cu bicarbonat care vă va scăpa rapid de probleme

Bicarbonatul de sodiu face minuni şi în cazul tăvilor pline de grăsime. De asemenea, acesta este eficient şi în cazul în care vrei să cureţi arsura de pe tăvi, după ce ai gătit.

Presară bicarbonat de sodiu, iar apoi pune puţină apă, pentru a forma o pastă. Fă un cocoloş dintr-o folie de aluminiu şi foloseşte-l pentru a freca petele de grăsime sau urmele de arsură din tavă. La final, se clătește cu apă caldă şi puţin detergent lichid de vase.

Un alt truc pentru a îndepărta urmele de arsură de pe tăvile de copt este cu bicarbonat de sodiu şi oţet sau suc de lămâie. Dacă optaţi pentru această variantă, puneţi o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe toată suprafaţa tăvii, iar apoi pulverizaţi oţet sau sucul de lămâie. Întindenţi pasta obţinută pe toată suprafaţa tăvii de copt şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute, potrivit dcnews.ro. 

La final, freacă tava cu un burete de vase şi clăteşte bine cu apă rece.

Cum cureți arsura de pe cratițele din inox

Vei avea nevoie de 125 grame de bicarbonat de sodiu şi 125 ml de apă rece. În primul rând trebuie să îndepărtezi urmele de arsură folosind o spatulă de plastic. După ce au rămas pete de arsură, presară bicarbonat de sodiu pe ele, iar apoi adaugă apă pentru a forma o pastă, scrie cumsa.ro.

Foloseşte un burete moale pentru a întinde pasta, iar apoi las-o să acționeze timp de 10 minute. După ce timpul a trecut, clăteşte cu apă fierbinte.

Bicarbonatul de sodiu, ajutor de nădejde pentru a curăţa chiuveta de inox

Ai nevoie de următoarele ingrediente

– bicarbonat de sodiu
– un pulverizator cu oţet
– o coajă de lămâie sau portocală
– şerveţele de hârtie
– un burete de vase

Mod de preparare

Freacă întâi chiuveta cu un burete umed înmuiat în bicarbonat de sodiu. Insistă pe porţiunile mai dificile. Poți folosi și o periuţă de dinţi veche pentru zonele mai dificile, potrivit casadex.ro. Fără să clăteşti chiuveta, pulverizează oţet pe întreaga suprafaţă. Abia acum poţi clăti chiuvetă cu apă curată până la limpezirea completă. Șterge-o cu o cârpă uscată, iar apoi freacă-i bine suprafaţă cu o coajă de lămâie sau de portocală care îi va spori luciul.

Cel mai simplu truc pentru a curăţa grătarele de la aragaz. Rezultate miraculoase

Pentru a curăţa grătarele de la aragaz ai nevoie de: 3 pungi mari de plastic (groase, noi, fără găuri), scotch, 5 linguri de amoniac lichid, mănuși de menaj, un burete, o periuță de dinți, soluție de spălat vasele.

Puneți grătarele într-o pungă de plastic. Turnați rapid amoniacul peste ele și legați repede punga. Puneți-o în încă două pungi, sigilându-le cu scotch. Lăsați grătarele așa o noapte întreagă. Ar fi mai bine să așezați punga într-un loc bine aerisit. A doua zi, scoateți grătarele din pungi și frecați-le bine cu buretele umed și îmbibat cu soluție de spălat vasele, potrivit retete-usoare.eu.

Puteți să folosiți o periuță veche de dinți pentru curățarea locurilor greu accesibile. Limpeziți grătarele sub jetul de apă rece. Uscați-le și așezați-le pe aragaz.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat în omletă. Trucul pe care trebuie să îl ştie orice gospodină

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Poliția britanică avertizează asupra influenței negative a lui Andrew Tate asupra tinerilor băieți
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!