Daniel Dăianu, avertisment dramatic pentru români: „Va fi o iarnă a suferinţei pentru numeroşi cetăţeni, sanitar, economic şi social”

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, avertizează că iarna aceasta va fi una a suferinţei pentru mulţi cetăţeni, din cauza crizelor care se suprapun în România.
Filip Stan
08 nov. 2021, 11:03
Daniel Dăianu, avertisment dramatic pentru români:

Daniel Dăianu a explicat faptul că România va cunoaşte în primul trimestru al anului viitor o scădere a ritmului creşterii economice, după ce a înregistrat o creştere în 2021, pe fondul revenirii după lockdownurile din 2020.

„Creşterea economică va încetini în primul trimestru din cauza noului val al pandemiei. Va încetini în anul ce vine, cum am menționat, întrucât 2021 este anul unui rebound puternic după perioada de lockdown din 2020; survine și mersul pandemiei cu valuri successive foarte urâte în România, o iarnă foarte dificilă sanitar, economic, social, o iarnă a suferinței pentru numeroși cetățeni.

Inflația se va situa probabil nu mult diferit de nivelul de la finele lui 2021 în primul trimestru din 2022 fiind influențată de efecte ale creșterii prețurilor la energie, dificultăți în aprovizionarea cu materii prime și alte produse. BNR va apăra stabilitatea leului. Esențial este să avem un guvern cu atribuții depline, adică un buget realist și credibil, care să lucreze bine cu BNR și partenerii de dialog economic și social.

În 2022 trebuie să reexaminam funcționarea pieței energiei, care nu este una autentic concurențială, cum cred unii. România importă energie, deși are un potențial de producție considerabil. Trebuie să descurajăm abuzuri de poziție dominante pe piață, să nu se depindă covărșitor de energie ce își găsește prețul prevalent la nivelul spot/PZU”, a declarat Daniel Dăianu pentru Hotnews.

Daniel Dăianu, despre PNRR: „O ţară poate fi ajutată de resursele europene, dar trebuie să aibă resorturi interne de a-şi gestiona treburile publice”

„România are nevoie de un guvern solid. Nu cred că noi avem alcătuirea instituţională care să ne permită o instabilitate. Avem şi acest PNRR care a devenit, deja, o psihoză naţională. „Au venit bani !”, „Vin banii, vin banii !”… Nici această teză, acest etos care se creează acum nu este în regulă. O ţară poate fi ajutată foarte mult de resursele europene, dar trebuie să aibă şi resorturi interne de a căuta lumina şi de a-şi gestiona treburile publice. Avem nevoie de mai multă prevenţie decât reacţie şi asta vedem şi în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei. Trebuie să creştem investiţiile în Sănătate şi în Educaţie. Avem un deficit foarte mare în ceea ce priveşte finanţarea sănătăţii publice şi avem venituri fiscale, venituri bugetare foarte scăzute cu care nu vom face faţă la provocările viitorului. Nu vom rezista, pentru că nu avem rezerve. E nevoie de resurse bugetare considerabil mai mari pentru a face faţă provocărilor”, a declarat Dăianu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: ROBOR la trei luni a urcat la cea mai mare cotaţie din 2020. Veşti proaste pentru românii cu credite în lei

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Iohannis a înmânat drapelul României echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'