Ionuţ Moşteanu: Frăţia PNL-PSD-UDMR blochează eliminarea pensiilor speciale pentru primari

Liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, a cerut conducerii Camerei ca, săptămâna viitoare, să fie dezbătut în plen proiectul USR de desfiinţare a pensiilor speciale pentru foştii şi actualii primari şi şefi de consilii judeţene. Solicitarea i-a fost respinsă, deşi această nouă categorie de pensii speciale ar urma să intre în plată la 1 ianuarie 2022.
Filip Stan
09 nov. 2021, 17:34
Ionuţ Moşteanu: Frăţia PNL-PSD-UDMR blochează eliminarea pensiilor speciale pentru primari

Liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, acuză PNL – PSD – UDMR că blochează eliminarea pensiilor speciale pentru primari.

„Într-o lună şi trei săptămâni, vom avea o nouă categorie de pensionari speciali: foşti şi actuali primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Este o nouă palmă pentru fiecare român care a muncit o viaţă întreagă şi trăieşte cu o pensie mică. O nouă palmă pe care PNL, PSD şi UDMR o dau milioanelor de români. În 2019, PSD a introdus pensii speciale pentru primari, doi ani la rând ele au fost prorogate pentru că USR a făcut presiuni. Noi am fi vrut să le desfiinţăm, dar PNL s-a opus, a zis să le amânăm. Colegii mei din USR au depus atunci un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, pensii care nu sunt în plată în momentul acesta, dar care vor intra în plată într-o lună şi trei săptămâni. Tot ce vor PNL, PSD şi UDMR să facă este să bage această temă sub preş. Toţi românii trebuie să vadă ce părere au aceşti politicieni pe care, în campanii, i-am auzit cum promiteau să desfiinţeze pensiile speciale. Acum le bagă sub preş”, a spus liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu.

Proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social, dar a primit raport de respingere în Comisiile juridică, pentru administraţie, respectiv pentru muncă, prin voinţa deputaţilor PSD, PNL şi UDMR.

USR a solicitat ca acest proiect să fie pus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de săptămâna viitoare pentru ca subiectul pensiilor speciale ale primarilor să fie dezbătut în Parlament.

Solicitarea i-a fost respinsă, deşi această nouă categorie de pensii speciale ar urma să intre în plată la 1 ianuarie 2022.

Dacă proiectul nu va fi pus pe ordinea de zi, el se va adopta tacit pe 19 noiembrie, iar pensiile speciale ale aleşilor locali vor intra în plată de la anul.

În varianta impusă de PSD în anul 2019, prin ordonanţă de urgenţă, zeci de mii de actuali şi foşti primari şi şefi de consilii judeţene, plus adjuncţii lor, ar fi încasat pensii speciale încă de la 1 ianuarie 2020. La insistenţa USR, acordarea acestei noi categorii de pensii speciale a fost amânată, succesiv, până la 1 ianuarie 2021, respectiv 1 ianuarie 2022.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'