Lacrimi şi durere în ziua în care Petrică Mîţu Stoian este condus pe ultimul. Momente emoţionante de la înmormântarea artistului

Petrică Mîţu Stoian este condus pe ultimul, miercuri, 10 noiembrie. Artistul va fi înmormântat la Craiova. Rudele cântăreţului vor fi audiate înainte de înmormântare.
Filip Stan
10 nov. 2021, 12:00
Lacrimi şi durere în ziua în care Petrică Mîţu Stoian este condus pe ultimul. Momente emoţionante de la înmormântarea artistului

Lacrimi şi durere în ziua în care Petrică Mîţu Stoian este condus pe ultimul drum. Artistul va fi înmormântat miercuri, la cimitirul Ungureni din Craiova, lângă cea care a avut grijă toată viaţa de imaginea lui.

Petrică Mîţu Stoian, condus pe ultimul drum de rude şi prieteni

UPDATE: Sute de oameni îl conduc pe ultimul drum pe Petrică Mîţu Stoian. Aceştia strigă: „Petrică, Oltenia nu te va uita!” Artistul este îmbrăcat în haine populare, iar sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia este acoperit cu tricolorul.

Artişti din toată ţara îşi iau la revedere de la marele cântăreţ de muzică populară.

Artistul a ales să-şi doarmă somnul de veci lângă soţia impresarului său, femeia care a avut grijă de imaginea lui. Pe cavou au fost inscripționate câteva versuri care aparțin Veronicăi Micle.

”Și pulbere, țărână de tine s-a alege/ Căci asta e a lumii nestrămutată lege, /Nimicul te aduce, nimicul te reia/Nimic din tine-n urmă nu va mai rămânea”, este scris în partea de sus, lângă cruce.

Înainte de înmormântare, rudele cântărețului trebuie să se prezinte la audieri. Procurorul din dosarul morții suspecte a ajuns la Craiova.

„Am primit un telefon de la un polițist din Resita că la ora 10 sunt invitat la Poliția Craiova pentru interogatoriu. Ştiu că o să fiu eu și sora lui  L-am sunat și l-am rugat să nu se intarzie mai mult de ora 10, pentru că eu conduc inmormantarea. A zis că nu o să dureze mult și încearcă să vină mai devreme de 10”, a spus impresarul şi prietenul artistului, potrivit România Tv.

După ce a stat o noapte la sediul Ansamblul Folcloric ,,Maria Tănase”, trupul neînsuflețit al interpretului de muzică populară a fost adus în foaierul Teatrului Național ,,Marin Sorescu” din Craiova. Toţi cei care l-au cunoscut şi care i-au adorat piesele au venit să-şi ia adio de la marele artist.

,,Îmi pare rău că s-a dus cel mai mare talent al Olteniei. La 61 de ani, când era și viața și lumea mai dragă. Regret din tot sufletul meu, ca cetățean al Craiovei. Nu am lipsit de la niciun concert. Când îi aducea Antonie Solomon la statuia lui Mihai Viteazu, jucam câte două, trei ore, ca la nuntă. Nu pot să zic de nicio melodie de-a lui că nu-mi place. Toate te ating la suflet și la inimă. Nu se mai naște cineva așa niciodată. Îmi pare rău de tineret. Avem și noi copii și nepoți și ce viață îi așteaptă. Dumnezeu să-l odihnească că a avut suflet bun. Uite, îi pare rău să plece, că plouă. Îi pare rău și lui să plece din lumea asta”, a povestit un bărbat care era nelipsit de la spectacolele artistului.

[rtv_live_player]

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja gravă când a fost internat.

Citeşte şi EXCLUSIV Nepotul lui Petrică Mâțu Stoian, mărturii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață ale artistului: „Am văzut că scuipa sânge, m-am impacientat”

„Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se suprainfecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. În şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos„, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

Maria Tărchilă a mărturisit că fratele ei a avut o tumoare canceroasă pe rinichiul drept, care a fost extirpată. Aceasta a adăugat că acum nu mai avea nimic oncologic.

„Au trecut doi ani, nu mai avea nimic, a trecut bine peste operație, după ce i-au scos rinichiul drept. Cu asta nu a avut nicio treabă, totul e de la clinica aia (din județul Caraș-Severin, unde artistul a mers pentru a face un tratament în camera hiperbară, după ce a aflat că avusese COVID-19 – n.r.)”, a declarat pentru Gândul Maria Tărchilă.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian spune că artistul a urmat și procedurile de chimioterapie, dar ultimele analize au arătat că nu mai avea probleme oncologice.

Impresarul a precizat că înainte de a afla că a avut COVID-19, pentru că făcea febră și avea dureri de cap, s-a testat de mai multe ori, dar infecția cu SARS-CoV-2 nu a fost confirmată la testele rapide.

„El, cu vreo 10 zile înainte, avea ba temperatură, ba îl durea capul și a luat paracetamol și i-a trecut. Și-a făcut singur test rapid. În fiecare zi își făcea test rapid. Avem dovadă vreo trei din ele. Fiica mea este medic stomatolog și i le trimitea ei. Și chiar are înregistrarea când îi spunea “Nană, uite că nu am nici astăzi COVID”. (…) Deci de aflat a aflat în urma rezultatului de la CT . În CT-ul respectiv îi spune că pe plămânul drept are acel geam mat, pe care am înțeles că toți, sau aproape toți 80, 90% dintre cei care trec prin Covid rămân cu acel geam mat care dispare cu timpul în două trei luni”, a mărturisit Constantin Gușman.

Citeşte şi EXCLUSIV Ultima imagine cu Petrică Mîţu Stoian în viaţă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului artistului. Reprezentanţii Clinicii Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde interpretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a fost iniţial internat pentru a se trata post-Covid, au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nici o astfel de şedinţă.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
“De ce îmi amorțesc mâinile și picioarele?”. Motivele reale pentru care ți se întâmplă așa ceva
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Dispare o mare bancă din România! Schimbarea majoră pentru mii de clienți
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
OMS clasifică talcul ca „probabil cancerigen” și acrilonitrilul ca „cancerigen”
MediaFlux
TELESCAUN CĂZUT ÎN ROMÂNIA! SUNT VICTIME
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!