Vacanţe noiembrie 2021. Cât costă un city break în cele mai frumoase oraşe europene

Deşi suntem încă în pandemie, există ţări din Europa unde călătoritul în luna noiembrie nu întâmpină mari dificultăţi. Dacă aveţi certificatul verde, desigur. Dacă aveţi nevoie de inspiraţie pentru alegerea destinaţiei de vacanţă, vă punem la dispoziţie o listă cu ţările în care nu veţi avea probleme cu restricţiile dacă sunteţi vaccinaţi anti-Covid sau trecuţi prin boală.
Filip Stan
10 nov. 2021, 23:02
Vacanţe noiembrie 2021. Cât costă un city break în cele mai frumoase oraşe europene

Vacanţe noiembrie 2021. Cât costă un city break în cele mai frumoase oraşe europene

Malta

Vacanţe noiembrie 2021. E o destinaţie cu multe plaje de explorat, dar pentru luna noiembrie în Malta puteţi descoperi o mulţime de atracţii istorice. Malta este fascinantă atât prin istoria sa, având obiective istorice pe lista UNESCO, cum sunt templele megalitice, cât şi prin frumuseţile naturii, cum sunt Grota albastră şi Laguna albastră. Este mix-ul perfect între soare, mare, plajă, cultură şi istorie.

Dacă ajungeţi în Valletta, primul loc în care ar trebui să ajungeţi e Marele Port, înconjurat de străduţe superbe, fântâni, clădiri vechi, galerii de artă. Puteţi să vă îndreptati apoi spre Grădinile Barracca, care se află peste drum de splendidul Auberge de Castille. Din grădini, priveliştea asupra Marelui Port îţi taie răsuflarea. Biserica Cavalerilor Ioaniţi sau Co-catedrala Sf. Ioan, în spatele faţadei sobre, ascund un număr de comori nepreţuite. O să rămâneţi impresionat de abundenţa de culoare, aur și design-ul elaborate care împodobesc cele opt capele dedicate diferitelor limbi ale Ordinului Cavalerilor Ioaniţi. Dintre numeroasele picturi valoroase care se găsesc în catedrală, nu rataţi Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul și Sfântul Jerome. Acestea sunt două capodopere ale lui Caravaggio, pictate în timpul sederii lui în Malta.

Zborurile sunt doar cu escală în perioada aceasta şi pornesc de la 900 de lei. Cazările pornesc de la circa 1.200 de lei pentru trei nopţi.

Creta, Grecia

Vacanţe noiembrie 2021. Pe timpul verii, Creta şi, în general, insulele din Grecia sunt pline de turişti români şi nu numai. Toamna e anotimpul potrivit pentru a vă bucura de culorile vii ale străduţelor din creta şi de toate obiectivele turistice fiindcă nu sunt atât de mulţi vizitatori. Şi vremea constituie un avantaj în această perioadă, căci temperaturile permit plimbări lungi şi frumoase. Două obiective importante care merită vizitate sunt Muzeul de Arheologie din Heraklion şi Palatul Knossos.

În această perioadă biletele de avion către Heraklion, Creta, pornesc de la circa o mie de lei şi ajung până la 500 de euro. Preţurile la cazare pornesc de la 300 de lei şi ajung până la aproape 6.000 de lei pentru trei nopţi, în funcţie de condiţiile oferite.

Praga, Cehia

Praga e un oraş ce nu poate fi ratat sub nicio formă, dacă nu aţi fost niciodată acolo, iar luna noiembrie e perfectă pentru vizitarea lui. Centrul istoric e de poveste, mai ales în această perioadă a anului. Acolo puteţi admira Ceasul astronomic, biserica gotica Tyn, cladirea Storch, una dintre cele mai frumoase din oras, monumentul lui Jan Hus, Teatrul de Stat, unde a fost interpretata pentru prima data opera “Don Giovanni” de Mozart, Primaria Veche si multe biserici istorice. Alte obiective deosebite sunt Catedrala Sf. Vitus, cea mai mare din Cehia, Palatul Lobkowicz, Galeria Naţională din Praga, Muzeul Naţional, Grădina Zoologică din Prag, Casa care dansează.

Aproximativ 500 de lei ar trebui să scoateţi din buzunar în această perioadă pentru biletele de avion până în Praga şi înapoi. Vorbim de zboruri cu escală, acestea fiind singurele disponibile. Cazare găsiţi şi la 300 – 400 – 500 de lei pentru trei nopţi la hoteluri de trei stele.

Gran Canaria, Spania

Gran Canaria face parte dinInsulele Canare şi e situată în Oceanul Atlantic, în partea de nord-vest a Africii. Dacă sunteţi în căutarea unor peisaje spectaculoase, nordul, vestul şi centrul montan al insulei sunt ideale pentru a fi imortalizate în numeroase fotografii. Şi aici aveţi o mulţime de lucruri de vizitat. Staţiunile Puerto Rico şi Staţiunea Maspalomas ar trebui să fie neapărat pe listă, fiind unele dintre cele mai poulare destinaţii de vacanţă. De asemenea, Dunele din Maspalomas, o rezervaţie naturală şi un loc ideal pentru iubitorii de soare, sunt de neratat. Dacă aveţi copii, puteţi bifa şi o vizită în Parcul de Distracţii Palmitos, dar şi Casa Memorială Cristofor Columb.

Preţul biletelor de avion din Bucureşti în Gran Canaria pornesc în această perioadă de la 500 de lei, însă sunt cu escale.

Viena, Austria

Viena e o opţiune foarte bună de vacanţă, indiferent de anotimp. Aveţi o mulţime de obiective de vizitat, de la construcţii grandioase vechi, în stil baroc, până la arhitectură modernă. Sunt peste 100 de muzee, peste 27 de castele şi aproximativ 150 de palate care aşteaptă să fie vizitate. Un prim obiectiv de pus pe listă ar fi, desigur, Palatul Schönbrunn. De asemenea, nu neglijaţi Palatul Belvedere, Palatul Hofburg, Catedrala Stephansdom, Opera de Stat din Viena, Grădina Zoologică Schonbrunn, Muzul Mozart, Muzeul Albertina şi lista poate continua. Viena e şi o destinaţie foarte bună când vine vorba de shopping. Mariahilferstrasse este cea mai lungă stradă de shopping din Austria, unde găsiţi toate magazinele care vă pot trece prin minte.

În această perioadă, preţurile biletelor de avion pentru un city break în Viena pornesc de la aproximativ 1.200 de lei în sus. Dacă ne gândim la cazare, preţurile pornesc de la aproximativ 500 de lei şi pot ajunge până la aproximativ 14.254 de lei pentru 3 nopţi.

Veneţia, Italia

Nu puteţi rata o călătorie de noiembrie în Veneţia. Capitala regiunii Veneto este localizată de-a lungul a 117 insuliţe situate în Laguna Veneţiană şi care sunt legate între ele de canale şi poduri. Veneţia a devenit una dintre cele mai frumoase şi vizitate oraşe din lume, având peste 50.000 de turişti zilnic. Odată ajunşi în Piazza San Marco, veţi descoperi Basilica di San Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu Ceas, construit între 1496 şi 1506 şi restaurat recent. O plimbare cu gondola sau cu vaporaşul pe canalele veneţiene e de neratat.

În această perioadă, găsiţi bilete de avion din Bucureşti către Veneţia cu aproximativ 540 de lei. Cazare pentru trei nopţi găsiţi începând de la 700 de lei.

DailyBusiness
1.500 lei pe cardurile românilor. Află cine primește
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Fanatik.ro
Ele sunt cele patru zodii care își îndeplinesc un mare vis după 20 septembrie. Oportunități uriașe, bani, dar și alte surprize acești nativi
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Anunțul la care planeta nu se aștepta: Treceți la producția de serie!
Playtech.ro
A murit jurnalistul TVR Dragoș Tăbăran. Ce a pățit fostul corespondent de război
DailyBusiness
Lovitură dură pentru români! S-au pierdut 2.000 de lei per angajat
Adevarul
Fostul comandant al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, s-a împotrivit incursiunii în Kursk. Obiecțiile generalului
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Eclipsa de Lună. Cum vor fi influențate zodiile
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Cum arată Betty Salam acum, la 6 luni după Asia Express 2024. Are și mai multe kilograme ca la TV. Mesajul ei pentru cei care o critică
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Breaking News | Incendiu în Parlamentul României. Un individ a aruncat cu benzină. 300 de persoane au fost evacuate
Capital.ro
România a luat fața Ungariei. Ungurii au fost umiliți. Decizia luată de Comisia Europeană
StirileBZI
Dispare permisul auto! Unde se introduce Cardul My Number
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Explozia misterioasă a pagerelor în Liban provoacă panică și acuze
MediaFlux
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...