EXCLUSIV | Detalii halucinante după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Beatrice Mahler rupe tăcerea despre oxigenoterapia hiperbară, tratamentul pe care l-ar fi urmat cântăreţul: „Nici la nivel internaţional nu sunt ghiduri care să o recomande pentru pacienţii COVID”

Noi detalii ies la iveală în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Oxigenoterapia hiperbară, terapia la care ar fi recurs cântăreţul la o clinică privată din apropiere de Reşiţa, nu este inclusă în ghidurile internaţionale indicate pacienţilor în recuperarea după infectarea cu COVID-19. În direct la România TV, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a explicat că "în România nu avem niciun fel de ghid" referitor la folosirea camerei hiperbare în astfel de cazuri.
Razvan Mihalascu
10 nov. 2021, 22:48
EXCLUSIV | Detalii halucinante după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Beatrice Mahler rupe tăcerea despre oxigenoterapia hiperbară, tratamentul pe care l-ar fi urmat cântăreţul:

Detalii halucinante după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Avocatul Adrian Cuculis a vorbit, în direct la România TV, despre carenţele legislaţiei în ceea ce priveşte folosirea camerei hiperbare. Mai mult, apărătorul a afirmat că acest tratament i-a fost administrat interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian de către un medic psihiatru care ar fi urmat un curs. Mai mult, dr. Beatrice Mahler a explicat că o astfel de terapie nu este indicată în cazul pacienţilor care au avut COVID-19.

„Nu am informaţii şi ce tip de competenţă trebuie să aibă medicii ca să poată urma acest tip de competenţă în tratamentul medicinei hiperbare, dar în acest moment în România nu avem niciun fel de ghid şi nici la nivel internaţional nu sunt ghiduri care să recomande pentru pacienţii COVID o astfel de terapie.

Sunt cazuri punctuale cu efecte benefice semnalizate, de care se poveşteşte, însă nu avem date suficiente care să putem spune că este o terapie bună sau rea”, a declarat dr. Beatrice Mahler, în direct la România TV.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a afirmat că un pacient care a trecut prin COVID-19 „simptomatologie multiplă”.

„80% din persoanele care trec prin COVID rămân cu un simptom care le domină următoarea perioadă. Simptomele sunt variate. Un sfert dintre ei acuză că le cade părul. 5% vor rămâne cu hibroză pulmonară. Jumătate dintre ei vor avea dificultăţi de respiraţie.

În funcţie de ce acuză fiecare om, medicul de familie trebuie să stabilească care sunt priorităţile de evaluare. Dacă o să-l doare picioarele şi o să-l doară capul, o să-l trimită la neurolog, nu să-l trimită la pneumolog.

Dacă tuşeşte şi nu poate trage aer în piept, cu siguranţă pneumologul este cel care trebuie să-l vadă”, a mai spus dr. Mahler.

Medicul Beatrice Mahler, specializat în pneumologie, a mai afirmat că „dacă pacientul a fost confirmat cu infecţie SARS-COV-2, testarea în următoarele şase luni de la momentul trecerii prin COVID nu se mai face. El poate să beneficieze de tratament fără testare”.

Citeşte şi: Constantin Enceanu a încercat să-l convingă pe Mîţu Stoian de DOUĂ ori să nu se ducă la clinica pentru terapie hiperbară: „Aveam o presimțire că ceva este neregulă”

Medicul Beatrice Mahler, despre exerciţiile recomandate pentru recuperarea după COVID: „Pentru o persoană care a trecut prin COVID şi are are afectare pulmonară, să se ridice de pe scaun este un lucru dificil”

Întrebată dacă era recomandat tratamentul cu oxigen hiperbar în cazul lui Petrică Mîţu Stoian, un pacient ce avea un rinichi extirpat, un an a urmat tratament oncologic şi care urma să se opereze pe cord anul asta, dr. Mahler a afirmat că „orice persoană care are comorbidităţi trebuie să aibă o evaluare medicală la momentul în care începe orice tip de terapie”.

„În acest moment, dacă vorbim cu pacieţii cu long COVID, cu manifestări ale bolii după trecerea prin COVID, lucrurile nu sunt foarte bine delimitate. Ghidul OMS care a fost tradus în limba română şi se găseşte pe site-ul Marius Nasta recomandă măsurile primare sau primele etape pe care le are de urmat un pacient atunci când a trecut prin COVID.

Ce tip de exerciții are voi să facă, ce tip de evaluări primare. Lucrurile se diversifică în funcţie de simptomatologie, dar trebuie să ţinem minte că e un pacient fragil. Indiferent de câte comorbidităţi are, dacă are afectate pulmonară, plămânul lui poate fi un plămân care nu poate suporta orice tip de terapie.

Dacă vă uitaţi în ghid, exerciţiile sunt simple pentru noi, cei care suntem sănătoşi. Pentru o persoană care a trecut prin COVID şi are are afectare pulmonară, să se ridice de pe scaun este un lucru dificil.

Să se ridice şi să se aşeze de pe scaun de mai multe ori într-o unitate de timp poate să fi un efort important.

Mişcarea prin casa este recomandată ca exerciţiu simplu. Nouă ni se pare banal să ne plimbăm dintr-o cameră într-alta, dar pentru un pacient care a trecut prin COVID poate fi un efort important”, a mai explicat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler, despre cum e folosit oxigenul în cazul pacienţilor COVID. „Nu este nociv. Medicul de ATI reglează foarte atent volumele, presiunile, stă lângă pacient”

„Oxigenul în sine nu este nociv. Oxigenul este benefic pentru organism, mai ales dacă este un oxigen medical pentru că este un medicament. Modalitatea în care administrăm oxigenul, presiunile de administrarea, volumele, pentru că nu avem toţi aceeaşi statură, şi în funcţie de statură plămânul nostru este mai mic sau mai mare.

Volumul plămânului nostru sau cantitatea de oxigen pe care o primi poate fi mai mică sau mai mare. Nu toţi avem aceeaşi elasticititate a plămânului. Nu toţi avem aceeaşi rezistenţă la efort.

De aceea, pacienţii care trec prin ATI o să vă povestească după ce ies de la ATI că le-a fost greu să se obişnuiască să respire împreună cu aparatul care introducea aer cu presiune.

În mod normal la un astfel de pacient, medicul de ATI reglează foarte atent volumele, presiunile, stă lângă pacient în primele ore ca să vadă volumul pe care pacientul îl poate tolera”, a mai spus Beatrice Mahler.

De asemenea, managerul Institutului „Marius Nasta” a mai precizat că DSP Caraş-Severin trebuie să verifice dacă au existat nereguli la clinica Nera, la care Petrică Mîţu Stoian a mers să se trateze.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Petrică Mîțu Stoian a ajuns la spitalul Reșita, în stare gravă, în cursul zilei de sâmbătă. Decesul artistului a survenit după un șoc septic, spun medicii de la Reșița.

Familia artistului este cea care acuză că starea lui de sănătate s-a agravat subit după ce a făcut un tratament la o clinică privată din Sasca Montană, în apropiere de Reșița. Potrivit conducerii acestei clinici, într-adevăr, artistul a fost internat pentru terapie hiperbară, dar a făcut doar o ședință de test.

Autopsia va stabili exact care a fost cauza decesului.

Citeşte şi: Niculina Stoican dezvăluie ce nu a putut respecta la înmormântarea lui Mîţu: „Am vrut dimineaţa să-i cântăm Zorile, dar nu m-am avut putere” VIDEO

DailyBusiness
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ele sunt cele trei zodii care trec printr-o transformare totală după 1 decembrie. Se îndeplinesc dorințe, se câștigă bani, iar evenimente neașteptate au loc
Capital.ro
Un mare antrenor al fotbalului românesc ne-a părăsit. A fost mentorul multor generații de fotbaliști: Drum lin pe aripile îngerilor
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la domiciliul lui Gabi Bădălău. Vedeta a spus ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și iubitul ei
Spynews
Fostul iubit al Adrianei Bahmuțeanu spune că vedeta este amenințată. Declarațiile făcute de George Restivan la mai bine de o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană 
Evz.ro
WhatsApp, două modificări revoluționare. Toți utilizatorii sunt afectați
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”
Cancan.ro
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Rusia a lansat o rachetă hipersonică asupra orașului Dnipro, Ucraina
MediaFlux
A MURIT DUMNEZEU! ERA mâna dreaptă a lui CEAUȘESCU
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Burse de 1.000 de lei pentru elevii din acest județ. Ce trebuie să facă pentru a fi eligibili