Câte şcoli rămân deschise de luni. Profesorii refuză să testeze elevii anticovid DOCUMENT

Trei sferturi dintre profesori nu vor să-i supravegheze pe elevi în timpul efectuării testelor din salivă. Ministerul Educației precizează că funcționarea în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021 va fi cu școală față în față pentru peste 71,8% dintre structurile unităților de învățământ.
Filip Stan
13 nov. 2021, 07:32
Câte şcoli rămân deschise de luni. Profesorii refuză să testeze elevii anticovid DOCUMENT

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri seară, că peste 12.800 de unităţi de învăţământ preuniversitar, reprezentând 71,86%, vor avea activitate faţă în faţă în săptămâna 15-19 noiembrie. Alte aproape 5.000 de unităţi (27,8%) vor face cursuri online, având rata de vaccinare mai mică de 60%.

Cum se vor face testele pe bază de salivă în şcoli. Precizări de ultima oră ale ministrului Educaţiei

Potrivit Ministerului Educaţiei, în urma centralizării datelor raportate de inspectoratelor şcolare judeţene, în săptămâna 15-19 noiembrie, unităţile de învăţământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare, vor funcţiona astfel:

– Număr unităţi cu activitate faţă în faţă: 12.882 (71,86%);
– Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);
– Număr unităţi cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);
– Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puţin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);
– Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU): 0.

„Lista unităţilor de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate), incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului, va fi disponibilă integral, pe edu.ro„, a precizat sursa citată.

Scoli_online_15_19_nov

Sondaj făcut de Federaţia „Spiru Haret”: Peste 75% dintre repondenţi nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-şi administrează testele de salivă pentru depistarea COVID-19

Peste trei sferturi dintre angajaţii din învăţământ care au participat la un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au declarat că nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce îşi administrează testele de salivă pentru depistarea COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a stabilit cum se vor face testele din salivă în şcoli: Testare COVID în prima şi a patra zi a săptămânii, în clasă, la începutul orelor de curs

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a făcut, în perioada 10-12 noiembrie, un chestionar în rândul angajaţilor din învăţământ pentru a vedea percepţia acestora privind vaccinarea, certificatul verde şi introducerea în unităţile de învăţământ a testelor non-invazive din salivă pentru depistarea COVID-19.

În total, 23.795 de angajaţi din învăţământ au răspuns la întrebări, iar 91,3 la sută dintre aceştia sunt cadre didactice.
„Observăm că majoritatea persoanelor chestionate (66%) s-au vaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, peste 26% dintre repondenţii care nu s-au vaccinat au în intenţie să facă acest lucru în perioada imediat următoare”, arată reprezentanţii sindicaliştilor.

Chestionar-FSE-SPIRU-HARET-10-12-noiembrie-2021-

Totodată, în ceea ce priveşte obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă pentru toţi angajaţii, atât de la stat, cât şi de la privat, doar 30% ar fi de acord ca acesta să se aplice şi în unităţile de învăţământ.

„În urma răspunsurilor primite, observăm o reticienţă a cadrelor didactice în ceea ce priveşte supravegherea elevilor în timp ce-şi administrează testele rapide antigen din salivă pentru depistarea COVID-19. Peste 75% dintre repondenţi nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-şi administrează aceste teste”, subliniază reprezentanţii „Spiru Haret”.

procedura-teste-saliva-scoli

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în curte sau la geam. Îi ține la distanță, iar mirosul ei e unul aparte
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
La limita paranormalului, cu Serghei Mizil. Un câine i-a salvat viața
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare pentru Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Compeția de jazz Jazz in the Park: Ediția 2023 câștigată de trupa franceză Daoud
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!