Anticorpii rezultați după vindecarea de Covid-19 oferă mai multă protecţie decât vaccinul STUDIU

Potrivit unui studiu britanic, anticorpii rezultați după vindecarea de Covid-19 oferă protecție pentru o perioadă de până la doi ani. Mai mult, se pare că aceştia ajută la evitarea formelor severe ale bolii timp de câţiva ani.
Filip Stan
14 nov. 2021, 13:07
Anticorpii rezultați după vindecarea de Covid-19 oferă mai multă protecţie decât vaccinul STUDIU
Anticorpii rezultați după vindecarea de Covid-19 oferă mai multă protecţie decât vaccinul STUDIU

Anticorpii rezultați după vindecarea de Covid-19 oferă mai multă protecţie decât vaccinul, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford.

Anticorpii rezultați după vindecarea de Covid-19 oferă mai multă protecţie decât vaccinul

Potrivit studiului britanic, după infectarea cu Covid-19, anticorpii ne protejează împotriva reinfectării pentru o perioadă de un an și jumătate până la doi ani. În plus, anticorpii dobândiţi în urma infectării cu coronavirus ajută la evitarea formelor severe ale bolii timp de câțiva ani.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat date medicale de la 7.256 de britanici care au fost testați pozitiv pentru Covid-19 între 26 aprilie 2020 și 14 iunie 2021.

Citeşte şi Virgil Musta a făcut anunțul: Anticorpii monoclonali preiau rolul vaccinului COVID-19

Potrivit oamenilor de ştiinţă, în lunile de după infectare, anticorpii anti-spike (o proteină care permite virusului să pătrundă în celulele umane) sunt asociați cu o protecție puternică. Însă, 5 până la 22% dintre oameni nu produc acești anticorpi după infectare, o absență a seroconversiei cu atât mai frecventă când forma de Covid este ușoară sau asimptomatică.

Cercetătorii de la Oxford au clasificat persoanele infectate în trei categorii: cei care au creat anticorpi anti-spike (64,5%), cei a căror infectare a fost depistată cu întârziere pentru că aveau deja anticorpi la momentul testului (11,5%) și cei considerați ca „non-respondenți” (24%), care au produs foarte puțini anticorpi anti-spike. Potrivit studiului, persoanele din prima categorie au semnalat mai multe simptome decât celelalte.

Vârstnicii și cei care suferă de probleme de sănătate sunt mai prezenți în ultima categorie, cea a „non-respondenților”.

Protecția împotriva reinfectării poate dura de la un an și jumătate până la doi ani, iar  protecția împotriva formelor severe de Covid-19 poate dura câțiva ani.

„Însă, deoarece variantele noi pot necesita niveluri mai mari de anticorpi pentru același nivel de neutralizare, durata protecției poate fi redusă semnificativ”, avertizează autorii.

Concluziile studiului reprezintă un nou pas spre înțelegerea sistemului nostru imunitar în fața Covid-19 și implementarea măsurilor adecvate de prevenire și vindecare.

Citeşte şi Cât de relevant este numărul de anticorpi formaţi după vaccinare. Explicaţiile medicului Virgil Musta: „Anticorpii nu sunt singurul mecanism care intervine în protecţia împotriva bolii”

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Condimentul care stimulează metabolismul și accelerează digestia, recomandat de Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”
Capital.ro
Decizie ISTORICĂ luată de Mircea LUCESCU. Vestea pe care toată România o aștepta
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT! Imagini de INFARCT cu vedeta fără haine, niciodată NU ai văzut-o așa
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Locul unic din România, magnet pentru turiști. Este comparat cu Marea Moartă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Decizia autorităților: Accesul va fi restricționat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Japonia continuă să conducă în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce înotătorii se stropesc cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?