Cauza morţii lui Petrică Mîţu Stoian, motiv de scandal între clinica Nera şi Ministerul Sănătăţii

Noi controverse după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Reprezentanţii clinicii Nera din judeţul Caraş-Severin, unde a fost internat interpretul de muzică populară, contrazic Ministerul Sănătăţii în legătură cu folosirea terapiei hiperbare în recuperarea pacienţilor care au fost afectaţi de COVID-19.
Filip Stan
15 nov. 2021, 15:31
Cauza morţii lui Petrică Mîţu Stoian, motiv de scandal între clinica Nera şi Ministerul Sănătăţii

În plin scandal legat de cauza morţii lui Petrică Mîţu Stoian, reprezentanţii clinici Nera invocă un studiu publicat în august referitor la terapia hiperbară prin care aceasta „pare să fie o metodă de oxigenare sigură şi eficientă la pacienţii cu COVID-19”.

„S-a vehiculat în presă o informaţie greşită, anume că terapia hiperbară nu ajută în recuperarea medicală a pacienţilor care au fost afectaţi de infecţia cu Sars-CoV-2. Postăm mai jos un prim articol publicat de European Journal of Medical Research publicat pe 19 Aug. 2021 din care puteţi afla: «Testele au demonstrat că cei mai mulţi dintre pacienţi s-au recuperat după ce au primit terapia HBOT şi saturaţia de oxigen la nivelul sângelui a crescut după mai multe şedinţe de HBOT (terapia cu oxigen hiperbar – n.r.). HBOT se prezintă ca o metodă sigură şi eficientă pentru pacienţii cu Covid-19»”, transmite Clinica Nera pe Facebook.

Citeşte şi: VIDEO! Imagini în premieră din casa lui Petrică Mîțu Stoian! Avea zeci de icoane! „Casa fără pisici este pustie! Mă sperie bătrânețea și mă rog să nu îmi ia Dumnezeu mințile!”

În concluzia studiului se arată că, „per ansamblu, HBOT pare să fie o metodă de oxigenare sigură şi eficientă la pacienţii cu COVID-19. Totuşi, cunoştinţele şi dovezile sunt limitate în ceea ce priveşte efectele şi mecanismul HBOT în tratarea COVID-19, iar o evaluare ulterioară necesită studii mai ample şi bine concepute”.

Citeşte şi: Constantin Enceanu, decizie dureroasă după moartea lui Petrică Mâțu Stoian: „Îmi va fi foarte greu”

Chiar dacă reprezentanţii clinicii Nera aruncă vina pe presă, Ministerul Sănătăţii este de fapt cel care a transmis în urmă cu patru zile un comunicat în care arăta că reprezentanţii Comisiei de Medicină Fizică şi de Reabilitare a Ministerului Sănătăţii nu au inclus terapia hiperbară în protocolul de tratament.

„În ceea ce oxigenoterapia hiperbară, reprezentanţii Comisiei de Medicină Fizică şi de Reabilitare a Ministerului Sănătăţii au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament, având în vedere că, în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficienţa în COVID-19. Singura menţiune privind camera hiperbară în cadrul Protocolului de medicină fizică şi de reabilitare post-COVID-19 se află la secţiunea alte posibile dotări suplimentare ale unui centru de excelenţă în recuperare fizică”, se arăta în comunicat.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Petrică Mîțu Stoian și-a prevestit moartea!? Fiul de suflet al artistului face dezvăluiri cutremurătoare: Ne-a zis că asta e ultima emisiune pe care o filmează!

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii mai afirmă că această terapie este considerată periculoasă.

”Într-o adresă către Ministerul Sănătăţii specialiştii în Medicină Fizică şi Reabilitare consideră «periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu. Se denaturează astfel atenţia pacientului, dar de multe ori şi a medicului, de la complexitatea afecţiunii COVID-19, de la complicaţiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice, etc». Precizăm că, nici Normele Contractului-Cadru în vigoare nu decontează pentru asiguraţi o astfel de procedură”, se mai arăta în comunicat.

Citeşte şi: Moartea lui Petrică Mîţu Stoian clarifică regulile pentru tratarea pacienţilor COVID şi post-COVID. Ministerul Sănătăţii: Oxigenoterapia hiperbară, neinclusă în protocolul de tratament

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit după ce s-a internat la Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, pentru terapie post-COVID la camera hiperbară. Artistul s-a simţit rău, a fost transferat la UPU al Spitalului Judeţean Reşiţa, apoi a fost internat la Secţia ATI unde a decedat, conform News.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis dosar penal pentru a cerceta împrejurările în care artistul a decedat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a demarat un control la Clinica Nera.

Sâmbătă, Clinica Nera şi-a suspendat activitatea, însă a transmis că nu se va închide.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsele Dedeman care îți vor face viața mai frumoasă. Sunt la ofertă pentru câteva zile și toți vecinii te vor invidia
Capital.ro
Se dau 10.000 EURO în România pentru proprietarii de teren. Primăria a făcut deja cadastru
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Armata obligatorie în România. Mesaj tranșant: Trebuie să ne apărăm singuri
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Fostele iubite ale lui Dany de la Insula Iubirii ies la atac! ”Și-a alergat mama cu un cuțit!” + Se automutilează! IMAGINI TARI
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
SITUATIA DIN BELARUS: 30 DE ANI SUB LUKAȘENKO ȘI PERICOLUL DIN PROXIMITATE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'