Agenţia franceză de Medicină, recomandări importante privind vaccinarea anti-covid a copiilor

Agenţia franceză de Medicină face precizări importante privind vaccinarea împotriva coronavirusului a copiilor. Reamintim că numai copiii în vârstă de peste 12 ani pot fi vaccinaţi în prezent împotriva covid-19 în Franţa.
Filip Stan
17 nov. 2021, 19:38
Agenţia franceză de Medicină, recomandări importante privind vaccinarea anti-covid a copiilor

Agenţia franceză de Medicină, recomandări importante privind vaccinarea anti-covid a copiilor. Aceasta recomandă lărgirea imunizării împotriva covid-19 cu vaccinul (Pfizer-BioNTech) a copiilor cu risc de forme grave, indiferent de vârsta lor, dar şi a altor copii care trăiesc în mediul lor familial şi şcolar.

Agenţia franceză de Medicină, recomandări importante privind vaccinarea anti-covid a copiilor

Academia franceză de Medicină adoptă o poziţie de mijlor într-o polemică tot mai intensă cu privire la vaccinarea copiilor, relatează AFP.

”Academia Naţională de Medicină recomandă lărgirea imunizării împotriva covid-19 cu vaccinul (Pfizer-BioNTech) a copiilor cu risc de forme grave, din cauza unor comorbidităţi, indiferent de vârsta lor, dar şi a altor copii care trăiesc în mediul lor familial şi şcolar”, subliniază într-un comunicat această instanţă chemată să exprime consensul în ştiinţa medicală.

Medicii francezi recomandă, de asemenea, vaccinarea anticovid a ”copiilor care trăiesc în anturajul adulţilor vulnerabili, mai ales imunodeprimaţii, şi a persoanelor afectate de boli cronice”.

Citeşte şi Autorităţile pregătesc vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. CNSU a aprobat achiziţia de kituri de primul ajutor în caz de soc anafilactic la copii

Declaraţiile Academiei sunt făcute după mai multe zile de polemică în Franţa pe tema oportunităţii vaccinării împotriva covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, ca în Statele Unite şi Israel. Numai copii în vârstă de peste 12 ani pot fi vaccinaţi în prezent împotriva covid-19 în Franţa. Acest subiect este delicat, pentru că beneficiile indviduale sunt – foarte limitate – pentru copii. Forme grave de covid-19 şi morţi din cauza covid-19 sunt – foarte rare – în rândul copiilor. Iar vaccinurile anticovid Pfizer-BioNTech şi Moderna pot cauza, punctual, inflamaţii cardiace, nişte efecte secundare foarte rare, dar care sunt de pus în balanţă cu beneficiile – discutabile – ale vacinării celor mai mici copii.

Cu toate acestea, argumentele în favoarea vaccinării copiilor sunt de natură colectivă. Vaccinarea copiilor ar viza împiedicarea virusului să circule în rândul copiilor şi, astfel, în restul populaţiei. Autorităţile sanitare europene sunt în curs de examinare a acestei probleme, după ce au primit date pozitive de la Pfizer şi apoi de la Moderna.

Aceste date relevă lipsa unor efecte secundare grave – însă pe un eşantion de aproximativ 1.000 de copii, considerat insuficient în vederea depistării unor consecinţe foarte rare dar grave.

”Dacă este necesar să se ia o decizie”, ea ar putea fi luată ”la începutul lui 2022”, a anunţat miercuri, la France Inter, preşedintele Consiliului Ştiinţific Jean-François Delfraissy.

În acest context, mai multe societăţi franceze de pediatrie şi de boli infecţioase au relansat dezbaterea la începutul acestei săptămâni, exprimându-şi scepticismul cu privire la vaccinarea copiilor. ”Urgenţa vaccinării copiilor cu vârsta curpnsă între cinci şi 11 ani nu apare, pentru moment, ca evidentă în Franţa”, apreciază aceste instituţii, între care Societatea de patologie infecţioasă de limbă franceză. Această poziţie a provocat indignarea susţinătorii vaccinării copiilor.

Asociaţia de actvişti ”Şcoala şi Familia Uitate”, care se opune aprig ”imunizării naturale prin boală”, denunţă o ”trădare” a copiilor şi reclamă o analiză de tip ”beneficiu/risc a vaccinului” anticovid destinat copiilor.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii: „O să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România care ascunde un secret întunecat. Aici, mai mulți oameni au fost aruncați de pe stânci
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Zodiile care vor avea bani, vacanțe și noroc în dragoste. Le merge mai bine ca oricând
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ucrainenii capturează 2.000 de prizonieri ruși în regiunea Kursk
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...