Raed Arafat, la întâlnirea cu comisarul european: „Sunt două mecanisme de lucru – vaccinarea și certificatul verde”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost prezent joi la întâlnirea cu comisarul european Thierry Breton. Secretarul de stat a spus că soluţiile pentru limitarea efectelor pandemiei sunt vaccinarea anti-Covid şi implementarea certificatului verde.
Filip Stan
18 nov. 2021, 13:58
Raed Arafat, la întâlnirea cu comisarul european:
Raed Arafat: „Sunt două mecanisme de lucru – vaccinarea și certificatul verde”

„Vreau să subliniez anumite aspecte. Norocul în care ne aflăm prin faptul că suntem în UE, și faptul că facem parte dintr-o familie, care a reuși să asigure pentru cetățenii ei tot ce au nevoie, din punct de vedere al prevenției și combaterii acestei boli.”, menționat Raed Arafat.

Arafat a mai spus că situaţia Covid din România necesită o acţiune imediată. Certificatul verde e o unealtă bună pentru limitarea răspândirii bolii.

„Vaccinul a fost pus la dispoziția tuturor țărilor membre prin achiziție centralizată, solidaritate, toate mecanismele posibile, astfel încât orice cetățean european să poată să acceseze această soluție fără limita și fără să fie condiționat.

România a fost printre țările care au pus la dispoziția populației această soluție încă de la început, și care a fost în fruntea țărilor europene, în prima fază a vaccinării. Și, la acest moment, vedem o situație care necesită o acțiune imediată.

Sunt două mecanisme de lucru la acest moment: vaccinarea și certificatul verde. Certificatul verde este o unealtă, un mecanism prin care se face o limitare a răspândirii bolii și o protecție a comunității. Chiar dacă pentru unele persoane efectele acestui certificat nu sunt plăcute. Dar este un lucru temporar, nu va fi permanent.”, a mai precizat șeful DSU.

Citeşte şi Numărul de cazuri COVID-19 în Europa e în creştere, în pofida vaccinării. Explicaţiile epidemiologilor de la MIT

Comisarul Thierry Breton:  „România trebuie să ia niște decizii foarte dificile”

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, aflat într-o vizită în România, a cerut oficialilor să dea dovadă de curaj politic și să implementeze certificatul verde, un instrument esențial în limitarea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale – în pericol.

Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record – România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului.

Trebuie încurajat efortul din partea tuturor părților interesate – Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni – aștept cu interes aceste întâlniri productive”, a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

Citeşte şi Scădere uriaşă a cazurilor COVID-19 în Capitală, dar restricţiile rămân

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia Majorează Taxele de Import Pentru Produse Din „Țări Neprietenoase”
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'