Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Pepenele este printre vedetele fructelor și au un loc special pentru oamenii din lumea întreagă. Este un fruct dulce și cu puține calorii, pe pe care toată lumea îl savurează.
Alina Costache
19 nov. 2021, 12:00
Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Iată cum arată pepenele de iarnă.  pe lângă pepenele verde sau cel galben, mai există un tip de pepene despre care nu foarte multă lume a auzit în România. Vorbim despre pepenele de iarnă, care se asemuiește mai mult cu o legumă.

Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Pepenele verde și pepenele de iarnă sunt două lucruri total diferite. În vreme ce pepenele verde se savurează vara,  proaspăt, iar pepenele de iarnă este folosit mai mult pe post de legumă. Cunoscut și sub numele de tărtăcuța de cenușă, tărtăcuța de iarnă, tărtăcuță de seu , dovleac de frasin sau pepene conservator chinezesc, acesta este un fruct cu gust ușor care se folosește foarte des în în bucătăriile asiatice și cel mai frecvent în mâncarea chineză și indiană.

Alimentul deține o pulpă groasă, albă, cu gust dulce, care este perfect pentru murat. Totodată, acesta poate fi copt și confiat pentru că devine dulce sau poate fi folosit ca legumă la prepararea mai multor mâncăruri delicoase: supe, tocănițe, conserve, dar și a bătuturilor de tip smoothie.

Pepenele de iarnă, denumit și Benincasa hispida, face parte din familia tărtăcuțelor (Cucurbitaceae), denumit în mod obișnuit cucurbită, care include castraveți, pepeni, dovlecei. Este originar din Asia de Sud și de Sud-Est, dar este cultivata pe scară largă în toată Asia, inclusiv în Java și Japonia.

Pepenele de iarnă a fost folosit de secole în medicina antică chineză și ayurvedică pentru tratarea diferitelor boli. Fructul este, de asemenea, admirat pentru remediile sale, efectele afrodisiace și diuretice. Se crede că consumul de pepene galben de iarnă ajută la scăderea riscului de boală și la conducerea unui sistem digestiv sănătos.

Unele alte beneficii pentru sănătate includ:

-Poate elimina ulcerele. Cercetările efectuate pe animale sugerează că extractele din pepene galben de iarnă pot ajuta la evitarea apariției ulcerului gastric la șobolani.
-Poate reduce inflamația. Experimentele cu eprubete și animale observă că extractele de pepene galben de iarnă pot reduce la minimum inflamația, despre care se crede că este cauza principală a multor boli cronice.
-Poate oferi o protecție împotriva diabetului de tip 2. Cercetările efectuate la șoareci sugerează că pepenele de iarnă poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, trigliceride și insulină. Experimentarea umană arată totuși descoperiri contradictorii.
-Poate avea un efect antimicrobian. Unele studii arată că extractele din pepene galben de iarnă se pot apăra împotriva unor bacterii și ciuperci. Dar, multe studii nu sugerează rezultate benefice.
-Scăzut la mijloc. Pepenele de iarnă are, de asemenea, un conținut scăzut de carbohidrați, ceea ce îl face potrivit pentru cei cu diete cu conținut scăzut de carbohidrați.

Citește și: Mare atenție la această vitamină. Lipsa ei din organism duce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos. Iată alimentele în care o putem găsi!

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Zodiac chinezesc pentru duminică, 24 noiembrie 2024. Iepurele are nevoie de răbdare
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
Playtech.ro
Care ar fi cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Artistul s-a...
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani: A fost bolnav, dar nu dădea semne să mai aibă probleme
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani. Artistul a avut tot mai multe probleme de sănătate
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Trupe nord-coreene redistribuite în regiunea Belgorod a Rusiei
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni