Săptămâna se încheie cu vreme plăcută şi precipitaţii slabe VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă un sfârşit de săptămână cu temperaturi mai ridicate decât este normal pentru data din calendar şi precipitaţii slabe sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. De duminică, vremea începe să se răcească uşor în cea mai mare parte a ţării.
Romania TV
02 ian. 2013, 20:39
Săptămâna se încheie cu vreme plăcută şi precipitaţii slabe VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Joi, meteorologii prognozează nori mulţi pe cer în Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei, dar şi în zona Carpaţilor Orientali, unde vor fi ceva ninsori slabe. În celelalte regiuni norii acoperă doar temporar cerul, iar precipitaţiile, mixte şi izolate, îşi fac simţită prezenţa abia spre seară. Dimineaţa însă, în zonele joase, mai ales din sud şi sud-est, va fi ceaţă. Vântul suflă mai tare doar în zona montană înaltă. Amiaza vine cu temperaturi uşor peste cele normale ale datei din calendar, de la -3 grade în depresiuni până la 8 grade în Subcarpaţii Getici.

Norii se înmulţesc temporar şi pe cerul Capitalei, dar nici vorba de precipitaţii. Dimineaţa mai sunt condiţii de ceaţă. Vântul îşi face simţită prezenţa fără să devină supărător, iar la amiază aşteptăm maxime în jur de 4 grade.

Vineri, temperaturile sunt în creştere uşoară astfel încât maximele sunt cu câteva grade peste mediile climatologice ale datei din calendar, în general de la -1 grad în Transilvania până la 8, 9 grade în vestul extrem. Norii acoperă temporar cerul şi aduc precipitaţii, ninsori mai ales la munte, mixte cu caracter local în nord şi în centru şi predominat ploi în vest. În restul ţării doar izolat aşteptăm precipitaţii. Vor fi şi condiţii de formare a poleiului. Vântul va sufla mai tare la munte, în rest doar local suflă mai turbulent.

Şi în Capitală e mai cald decât în mod normal la început de Gerar, meteorologii prognozează pentru amiază nu mai puţin de 7, 8 grade, cu aproximativ 4 grade peste normalul termic al datei din calendar. Norii împart cerul cu soarele, iar vântul nu se agită prea tare.

În prima zi de weekend, norii acoperă cerul în cea mai mare parte a zilei în jumătatea nordică a ţării. Vor fi şi precipitaţii slabe, predominat ninsori în nord, în nord-est şi în centru şi mixte în celelalte regiuni aşa că vorbim şi despre o probabilitate semnificativă de formare a poleiului. Vântul se va intensifica în estul ţării şi la munte. Maximele vor fi cuprinse în general între -1 grad în depresiuni şi 8 grade în sudul ţării.

Se înnorează din când în când şi în Capitală, dar şanse ca trecător să cadă precipitaţii mixte slabe sunt mai mari în noaptea de sâmbătă spre duminică. La amiază e mai cald decât în mod normal, mercurul urcând în termometre până la 6, 7 grade.

În ultima zi a săptămânii vremea se răceşte uşor în cea mai mare parte a ţării, astfel încât maximele se vor situa în general între -2 şi 6 grade. Cerul e temporar acoperit de nori care lasă precipitaţii slabe, mai ales ninsori, ziua în centru şi în est, iar după lăsarea serii şi noaptea şi în vest şi în nord-vest. Vântul e mai alert în est şi la munte. De luni până la jumătatea săptămânii viitoare vom avea parte de o vreme mai rece, îndeosebi în nord, în centru şi în est. Şanse mai mari de precipitaţii sunt luni în regiunile estice, iar spre jumătatea săptămânii mai ales în vest, în centru şi în nord.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'