Greşeala pe care o fac toţi românii în fiecare dimineaţă. Când şi cum se aplică deodorantul corect

Cei mai mulţi dintre noi au făcut asta întreaga viață, fără să știe că este total greșit. Obiceiul de a aplica clasicul deodorant dimineața, după duș, înainte de a ieși din casă, va trebui schimbat
Alina Costache
21 nov. 2021, 21:36
Greşeala pe care o fac toţi românii în fiecare dimineaţă. Când şi cum se aplică deodorantul corect

Conform celor mai recente cercetări, deodorantul trebuie aplicat seara, înainte de a merge la somn, nu dimineața când ne trezim și ne pregătim să mergem la serviciu sau la școală. Regula aplicării deodorantelor noaptea e valabilă pentru acelea care au caracter antiperspirant.

Antiperspirantul, pe de altă parte, este conceput pentru a bloca porii temporar, a diminua cantitatea de transpirație eliminată de tine, menținându-ți axilele uscate (și astfel inhibând dezvoltarea bacteriilor care cauzează mirosuri neplăcute specifice).

Cauza care ar putea creşte incidenţa cancerului la sân. Ce conţin deodorantele
Când suntem mai puțin activi, temperatura corpului scade, ceea ce ne face să transpirăm mai puțin. Această lipsă de umiditate permite corpului să absoarbă mai ușor ingredientul activ din majoritatea antiperspirantelor: aluminiul.

”Este mai ușor ca aluminiul să pătrundă în piele când nu trebuie să treacă tocmai prin acel lucru împotriva căruia lucrează”, a explicat Dr. David Pariser, președintele Academiei Americane de Dermatologie.

Mirosul este cel mai vechi din toate cele 5 simțuri și creează cele mai durabile asocieri. Totodată, acesta comunică o groază de informații. Nu simțim doar niște arome, ci le analizăm, le comparăm, le evaluăm și tragem o concluzie.

Trebuie să miroși bine dacă vrei să fii pe placul celor din jur. Din fericire, astăzi fiecare om are acces la duș și la deodorant. Dar și aici reușim să o dăm în bară. Iată alte 10 greșeli banale pe care le facem când folosim deodorantul.

#1. Încurci deodorantul cu antiperspirantul

Deci, să fie clar. Deodorantul e produsul care elimină sau reduce transpirația. Iar antitranspirantul e substanța care împiedică transpirația.

Majoritatea antitranspirantelor conțin săruri de aluminiu și săruri de zirconiu. Ele îngustează canalele glandelor sudoripare și corpul secretă mai puțină transpirație.

10 produse toxice pe care le utilizezi zilnic. Iată la ce să renunți
Deodorantele doar maschează mirosul neplăcut sau îl neutralizează, eliminând bacteriile. Ele nu influențează cantitatea de transpirație și nu mențin axilele uscate.

#2. Îl aplici pe pielea umedă

Un antitranspirant funcționează cel mai bine pe pielea uscată. Nu-l aplica dacă tocmai ai ieșit din baie sau deja ai transpirat subsoară.

#3. Îl aplici după ce te razi

Cel mai bine e să nu folosești deodorante sau antiperspirante imediat după ce te razi la subraț. Acestea pot provoca inflamații, mai ales dacă au conținut sporit de alcool. Amână procedura pe două-trei ore.

#4. Îl folosești de câteva ori pe zi

Atât deodorantul, cât și antitranspirantul se folosește o dată la 1-3 zile, în dependență de anotimp, haine, activitate fizică etc. Adevărul e că un strat suplimentar de deodorant nu îți va adăuga prospețime, ci doar va pune presiune pe pori. Produsele antisudorifice trebuie aplicate pe pielea curată și uscată, altfel eficiența lor va scădea.

#5. Îl aplici dimineața

În ciuda aparențelor, nu se recomandă să aplici deodorantele și antiperspirantele de dimineață, ci seara înainte de culcare, când glandele sudoripare sunt mai puțin active. Antipersperantul pătrunde în canale și rămâne acolo o bună perioadă de timp, așa că stai fără griji.

#6. Nu hidratezi pielea de sub axile

Pielea subrațului este iritată și are nevoie de hidratare. Îți recomandăm să o tratezi cu ulei de cocos sau creme cu dimeticonă. Acestea au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

#7. Folosești un produs care nu ți se potrivește

Dacă ai pielea delicată, îți sugerăm să folosești un deodorant roll on, deoarece este mai puțin iritant, are o aromă fină, abia sesizabilă, în schimb te ajută să păstrezi senzația de prospețime pentru mai mult timp. De altfel, dacă după aplicarea produsului ai senzația de iritare sau simți un miros înțepător, înseamnă că trebuie să îl schimbi.

#8. Încurci antiperspirantul convențional și cel medical

Antiperspirantele obișnuite îngustează canalele glandelor sudoripare cu 20%, iar cele medicale cu 30%. Deși diferența pare minoră, ea se simte foarte intens. Produsele vândute în farmacie sunt mai eficiente, dar irită pielea mai tare. Ele sunt bune doar pentru persoanele care transpiră în exces.

#9. Neglijezi deodorantele naturale

Deodorantele naturale sunt la fel de eficiente ca cele tradiționale, ba mai mult, au o aromă mai plăcută, deoarece mirosul se îmbibă uniform și armonios în piele.

#10. Nu știi să înlături petele de deodorant

Petele de transpirație și cele de deodorant sunt o mare bătaie de cap pentru orice femeie. Ele arată urât și deteriorează țesătura.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Capcana de la semafor. Rămâi pe loc fără permis
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'