Bărbatul răpus de virusul ucigaş avea 55 de ani şi a murit în Austria, săptămâna trecută, după ce s-a infectat la o petrecere organizată în Tirolul de Sud, provincie din nordul Italiei. Alte trei persoane, printre care şi un copil, sunt acum internate într-un spital din provincie după ce s-au infectat la petreceri similare.
Autoritățile sanitare italiene sunt de părere că oamenii fac parte din categoria antivacciniştilor şi s-au infectat intenţionat pentru a obţine certificat verde, necesar angajaţilor din Italia. Potrivit primelor informaţii, bărbatul care a murit în Austria ar fi lucrat în Italia şi de aceea ar fi avut nevoie de acest certificat.
„Am primit mai multe confirmări de la medici, dar şi de la pacienţi care au recunoscut că s-au infectat intenţionat. Fac asta pentru a dezvolta anticorpi şi pentru a obţine certificatul verde.
Sunt tineri, chiar și copii de vârstă școlară, care se întâlnesc cu alte persoane depistate pozitiv ca să se infecteze pe cale naturală. Nu-și dau seama că și la copii, la tineri, acest lucru este foarte periculos și poate avea consecințe pe termen lung, iar în faza acută pot ajunge la spital. În prezent avem un copil bolnav de COVID internat la Pediatrie”, a declarat Patrick Franzoni, coordonatorul unităţii anti-Covid din Bolzano, pentru ziarului italian Il Dolomiti.
Moda petrecerilor de infectare ar fi pornit din Austria, țară care acum a intrat în lockdown pentru a patra oară, şi a prins mai cu seamă în nordul Italiei. Aici, cei care nu se vaccinează încearcă să se infecteze şi să obţină astfel un Green Pass ca să poată lucra, să poată intra în baruri și restaurante și să circule cu transportul public. În Italia, dovada trecerii prin boală este suficientă pentru a obține certificatul verde valabil şase luni.
La aceste petreceri, persoanele care ştiu că sunt infectate îi sărută și îi îmbrățișează pe cei nevaccinați pentru a răspândi virusul, a explicat Franzoni. Acesta a adăugat că persoana infectată riscă să fie acuzată penal pentru răspândirea cu bună știință a virusului.
Multe dintre aceste petreceri au loc în afara barurilor, unde accesul se face fără certificat verde. Acolo, o persoană infectată bea dintr-un pahar sau dintr-o sticlă și o dă mai departe altor participanţi pentru a încerca să răspândească virusul.
Într-un alt caz relatat de presă, mai mulţă petrecăreţi au mers acasă la o persoana infectată care era imobilizată la pat și s-au adunat în jurul acesteia pentru a respira virusul. Unul dintre participanţii care au reuşit să se infecteze a ajuns la spital. Acesta a spus ziarului Veneto Corriere că regretă gestul făcut, dar că nu este convins că are COVID, ci crede mai degrabă că are pneumonie și că medicii i-au spus că este COVID pentru a-l face să se răzgândească.
„Este doar propagandă”, este de părere bărbatul, care respiră cu foarte mare greutate.
Astfel de petreceri nu sunt specifice doar Europei, ele au ajuns şi peste Ocean. Astfel, mai mulți locuitori ai oraşului Edson, din provincia canadiană Alberta, au ajuns la ATI după ce au participat la o „petrecere Covid”. Scopul acestora era obţinerea imunităţii naturale.
Medicii sunt revoltaţi de gesturile oamenilor care se infectează voit, mai ales că presiunea pe spitale este mare în respectiva provincie.
„Sunt demoralizat și înfuriat că oamenii au turnat în mod intenționat gaz pe foc, riscând transmiterea mai departe către alții și să ajungă la ATI într-un moment în care mai avem literalmente doar câteva paturi pentru întreaga provincie”, a spus medicul infecţionist Ilan Schwartz.
Medicii nu recomandă obținerea „imunității” SARS-CoV2 prin infectare voită din pricina riscurilor pe care le presupune infectarea: riscul de a fi spitalizat, de a muri din cauza Covid-19, de a experimenta simptomele cronice asociate cu „Covid lung” și de a transmite virusul altora.