Mike Tyson ambasadorul canabisului? Țara care i-a propus campionului neobișnuita distincție

Mike Tyson a primit oficial propunerea de a deveni ambasadorul canabisului din partea statului Malawi, într-un efort de a promova utilizarea plantei în scopuri medicinale.
Ruxandra Rădulescu
24 nov. 2021, 17:07
Mike Tyson ambasadorul canabisului? Țara care i-a propus campionului neobișnuita distincție

Mike Tyson, fostul campion la categorie grea, a avut parte de o propunere neobișnuită din partea statului african, Malawi. Ministrul Agriculturii și-ar dori ca boxeurul să devină ambasadorul oficial al canabisului.

Statul Malawi are o istorie turbulentă în ceea ce privește cultivarea canabisului, activitate care a fost mult timp ilegală. În 2020, țara a legalizat cultivarea și comercializarea canabisului în scopuri medicinale, în special pentru a compensa scăderea producției de tutun. În statul african canabisul este cunoscut drept „aurul din Malawi”.

George Simion, despre legalizarea canabisului în România: „Cea mai mare problemă în acest moment este reprezentată de poliţiştii care patronează consumul de canabis în mod ilegal

„Malawi nu poate face asta singur în acest sector complex şi are nevoie de un partener. Aş dori să vă numesc, domnule Mike Tyson, ambasador al sectorului canabisului în Malawi”, a scris ministrul Agriculturii, într-o scrisoare către fostul campion mondial la categoria grea.

Mike Tyson este cunoscut pentru implicarea sa în comercializara canabisului. Potrivit revistei americane Forbes, campionul a lansat o companie de comercializare a produselor din canabis în Statele Unite, relatează Mediafax.

Țara din U.E. care ar putea legaliza creșterea canabisului în casă pentru a combate traficul de droguri

Italia a propus o lege ce stârnit varii controverse din partea mai multor lideri politici. Propunerea legislativă are în vederea legalizarea creșterii canabisului în casă, cel mult patru răsaduri, pentru uz pesonal.

Aeastă măsură este o adăugire la textul legislativ de bază cu privire la canabis, care a fost adoptat în cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

Textul este alcătut din cinci articole și are drept sop modificarea legilor care reglementează substanțele interzise pentru a descuraja și stopa traficul.

Cu toate acestea, au existat și voci care s-au declarat împotriva acestei măsuri.

Droguri găsite la perchezițiile de la Opera din Iaşi. Fiica lui Cristi Minculescu, prinsă cu canabis

«Ius Soli, Ddl Zan și astăzi, cultivarea canabisului acasă. Dacă acestea sunt prioritățile de guvernare ale PD și Mişcării 5 Stele, atunci Italia are o problemă », a comentat Matteo Salvini, liderul formaţiunii Liga Nordului, după aprobarea textului de bază despre canabis.

Noul document adăugat la textul inițial prevede autorizarea cultivării pentru uz personal a până la patru răsaduri: „Persoanele majore sunt autorizate să cultive și să dețină pentru uz personal nu mai mult de patru plante feminine de canabis, adecvate și destinate producției de substanțe narcotice și a produsului obținut din acestea „.

Reacțiile, M5S: „Obiectivul legii este lupta împotriva traficului de droguri”

„Această lege are ca scop și combaterea traficului de droguri, mai ales în cazul marilor organizații criminale care dețin controlul”, spune Eugenio Saitta, șeful grupului M5S din Comisia Juridică a Camerei. Potrivit deputatului, textul va favoriza și utilizarea terapeutică a canabisului, din care se obțin preparate fitoterapeutice utilizate ca paliativ pentru cei care suferă de unele boli degenerative: „Ne gândim şi la utilizarea terapeutică în cazul bolilor grave, știind perfect de bine că în afara suferințelor bolnavilor, există marile probleme legate de aprovizionare, raportate în mod repetat de pacienți. Ne întrebam de mai mult timp de ce nu ar trebui să-i ajutăm pe cei care suferă».

Țara care propune legalizarea creșterii canabisului. „Cei care când droguri vând moartea”

Cu toate acestea membrii formațiunii Liga Nordului s-au manifestat vehement împotriva unei astfel de legi:

„Este preludiul legalizării. Liga respinge ceea ce este evident preludiul legalizării. Propunerile noastre, cuprinse în prevederile Droga zero, nu au fost ascultate, însă noi continuăm să avem convingerea fermă că cei care vând droguri, vând moartea. Vom continua să luptăm pentru a apăra acest principiu”, a declarat Roberto Turri, liderul Ligii Nordului în Comisia Juridicăq, relatează Hotnews.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
substantial.ro
Rareș Bogdan Acuză pe Viktor Orban de Dublu Limbaj în Relația cu Uniunea Europeană
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!