EXCLUSIV Ministrul Sănătății Alexandru Rafila: „Personalul medical va primi salariile la timp. Trebuie să facem testele accesibile, prin decontare”

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a anunțat la Romania TV că personalul medical va primi salariile la timp. A a mai vorbit despre introducerea certificatului verde și tratamentul în ambulatoriu pentru Covid-19.
Ruxandra Rădulescu
25 nov. 2021, 21:48
EXCLUSIV Ministrul Sănătății Alexandru Rafila:

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a anunțat la Romania TV că personalul medical va primi salariile la timp. De asemenea acesta a mai vorbit despre introducerea certificatului verde și tratamentul în ambulatoriu pentru Covid-19.

Ministrul a declarat că personalul medical va primi salariile pe luna decembrie și s-au găsit și bani pentru finanțarea programelor de sănătate până la sfârșitul anului.

Alexandru Rafila, avertisment despre valul cinci al pandemiei în România. Ce trebuie să facă toţi oamenii. „Este extrem de important ca să putem să avem sărbători liniştite”

O măsură importantă pe care noul ministru Alexandru Rafila o are în vedere este acordarea dreptului unui număr mai mare de medici de familie de a administra atât vaccinul anti-Covid cât și a testa pacienții. Testele ar urma să fie decontate.

„S-a rezolvat această problemă, mulțumesc lui Cseke, banii vor veni, banii pentru salariile în luna decembrie pentru personalul medical, ei vor primi salariul la timp. S-au finanțat și programele de sănătate până la sfârșitul acestui an.

Vom implementa un proces de operaționalizare săptămâna viitoare voi avea discuții cu medicii de familie, pentru ca mai mulți dintre ei să poată vaccina pacienți și vor fi implicați și în testare. Trebuie să facem testele accesibile prin soluții nebirocratice, care implică decontare cu preț fix, centre de vaccinare, flux continuu. Oamenii trebuie să aiba unde sa se testeze. Va crește și încrederea în sistemul de sănătate. Oamenii vor primi și un tratament complet care va preveni evoluția bolii, oamenii vor primi tratament la timp, se va reduce rata de deces.”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Când am la granițele României o situație catastrofală, nu pot ridica starea de alertă”

Ministrul a mai vorbit și despre necesitatea introducerii antiviralelor utilizate în tratamentul împotriva Covid-19 în farmaciile cu circuit deschis. De asemenea acesta a discutat și despre noile schimbări care vor avea avea loc în ceea ce privește gestionarea crizei sănătății și care implică modificarea atribuțiilor pe care le are la acest moment pe Raed Arafat.

Alexandru Rafila atacă fostele guvernări pentru măsurile din pandemie. „În ultimul an şi jumătate am avut de multe ori un comportament autoritar”

„Exista contracte pentru noile antivirale introduse de Agenția Europeana a Medicamentului. Ar trebui să devină disponibile în farmaciile cu circuit deschis, dar trebuie să discutăm cu medicii de familie, dar și cu cei din medicina infecțioasă ca pacienții să aibă acces la tratament ambulatoriu.

Raed Arafat trebuie să fie rezonabil și trebuie să înțeleagă pozițiile pe care le ocupă. Este foarte clară poziția mea, nu este o poziție opusă, ci una care trebuie înțeleasă corect încât Ministerul Sănătății să se ocupe de obligațiile sale. Nu-i vorba de supremație aici, dar când discuți de sănătate e la Ministerul Sănătății, când e vorba de urgență din punct de vedere al transportului, coordonare, e la Departamentul pentru Situații de Urgență.”, a afirmat Rafila.

Ministrul Sănătății a mai explicat și de ce starea de alertă nu va fi ridicată chiar dacă s-a înregistrat o scădere a cazurilor de Covid-19.

„Când am la granițele României o situație catastrofală, vedeți Ucraina, nu pot ridica starea de alertă. Trebuie să ne pregatim pentru servicii medicale ambulatorii pentru testare extinsă. Starea de alerta nu are rost sa o ridicăm și apoi să o introducem la loc.

Certificatul verde trebuie introdus în anumiți parametri care merge în paralel cu vaccinarea.

Deocamdată facem tot ce putem pentru că imaginea acestor sute de morți care s-au înregistrat în fiecare zi în România, nu ar trebui să lase pe nimeni să doarmă.”, a concluzionat Rafila.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!