Nicuşor Dan anunţă schimbări importante pentru taximetrişti: „Nu e posibil să condiţioneze un transport de o sumă care nu este cea din tarif”

Nicuşor Dan anunţă că până pe 10 ianuarie este în dezbatere publică modificarea Regulamentului şi a criteriilor pentru atribuirea autorizaţiei taxi.
Filip Stan
26 nov. 2021, 15:11
Nicuşor Dan anunţă schimbări importante pentru taximetrişti:

Nicuşor Dan anunţă schimbări importante pentru taximetrişti. Primarul general al Capitalei spune că PMB va scoate 2.700 de autorizaţii taxi, care de-a lungul timpului au fost retrase de municipalitate.

Nicuşor Dan anunţă schimbări importante pentru taximetrişti

„Vom scoate 2.700 de autorizaţii taxi care de-a lungul timpului au fost retrase de Primăria Municipiului Bucureşti. Aceste autorizaţii sau licenţe taxi, cum se spune popular, vor fi atribuite în urma unei hotărâri de Consiliu. Ce se întâmplă în acest moment? Avem o hotărâre de Consiliu General care este în vigoare cu nişte criterii şi noi am pus săptămâna aceasta în dezbatere publică modificarea hotărârii cu criteriile.

Dezbaterea publică o să aibă loc, potrivit legii, până pe 10 ianuarie. O să urmeze o hotărâre de CGMB în care vom aproba modificarea de Regulament şi noile criterii, urmând să aşteptăm, conform legii, încă 60 de zile din momentul în care avem criteriile şi facem anunţul până când vom atribui, în baza acestor criterii, licenţele. E o invitaţie către taximetrişti. Şi eu sunt o persoană care circulă cu taxiul şi am avut nenumărate discuţii cu taximetriştii pe subiectul acesta.

Cei care vor să aibă propria autorizaţie taxi trebuie ca în acest interval până în 10 martie, mai întâi să devină PFA, iar apoi să obţină de la PMB autorizaţia de transport, astfel încât, având autorizaţia de transport, să poată să intre în competiţie, în criteriile de selecţie pentru atribuirea unei autorizaţii taxi”, a declarat edilul, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi Nicuşor Dan anunţă când se va vaccina cu prima doză

Primarul general spune că nu este posibil să existe taximetrişti care să condiţioneze transportul de o sumă care nu este cea din tarif.

„Legat de taximetrie în general, autoritatea publică nu şi-a exercitat practice niciodată dreptul de control şi o să facem asta. Nu e posibil să existe taximetrişti care să facă preţ, să condiţioneze un transport de o sumă care nu este cea din tarif şi multe alte lucruri.

Pe de altă parte, niciodată, desi percepe taximetriştilor o taxă, Primăria Capitalei nu a apărat interesele acestei comunităţi şi există o concurenţă neloială pe care transportul alternativ o face activităţii de taxi. În acest moment, pe străzile din Bucureşti, sunt cam 7.000 de taximetrişti şi cam 28.000 de maşini care practică transportul alternativ. Deci a ajuns ca activitatea care este taxată de fapt de municipalitate să fie alternativa la transportul alternativ”, a mai precizat primarul, potrivit News.ro. 

Acesta a vorbit şi despre posibiliele criterii avute în vedere pentru atribuirea licenţei de taxi cum ar fi un punctaj pentru maşinile cât mai ecologice, pentru cât de noi sunt autoturismele sau pentru gradul de siguranţă al maşinilor.

„În ceea ce priveşte modificările pe care le propunem, pânâ pe 10 ianuarie acest Regulament este în dezbatere publică şi aş dori să ne concetrăm până pe 10 ianuarie doar pe modificarea crtieriilor de atribuire. Propunem ca acest criteriu să dea mai multe puncte maşinilor cât mai ecologice, maşinele electrice au un punctaj, maşinile hibride au slt punctaj, ş.a.m.d., punctăm vechimea, adică noutatea, cât de nouă este maşina şi punctăm, de asemenea, siguranţa – numărul de airbag-uri, ş.a.m.d.”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Citeşte şi USR îi cere socoteală lui Nicuşor Dan pentru facturile mari de la iarnă: „Apă caldă şi căldură cu ţârâita, pe bani mulți”

 

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Nu mai este necesar ITP-ul. Șoferii care trebuie să meargă direct la RAR cu buletinul
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Codul Muncii. Drepturile și obligații pe care mulți angajați nu le știu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. S-a dat ordin de la UE. Ce se pregătește chiar acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'