Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter. În 2006, a transmis primul tweet din lume

Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter. Unul dintre co-fondatorii rețelei sociale va fi înlocuit de Parag Agrawal, directorul de tehnologie. Jack Dorsey a fost cel care în 2006 a transmis primul tweet din lume: „Tocmai mi-am configurat twttr-ul”.
Alina Costache
29 nov. 2021, 21:39
Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter. În 2006, a transmis primul tweet din lume
Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter

Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter.  El a fondat rețeaua socială alături de Biz Stone, Evan Williams și Noah Glass.

Anunțul surprinzător al demisiei sale vine însă după ce activitatea lui în calitate de director executiv atât al Twitter, cât și al Square, companie de plăți digitale, a fost intens criticată, iar doi dintre acționarii Twitter, Elliott Management și investitorul miliardar Paul Singer, i-au cerut să renunțe la unul dintre aceste roluri.

Dorsey a fondat Square în 2009, după ce a fost îndepărtat de la conducerea la Twitter, pentru ca apoi să revină în 2015 ca director executiv al rețelei sociale.

Investitorii și o parte a personalului au pus la îndoială însă stilul de management al lui Dorsey și au sugerat că ar fi prea solicitat de dubla sa funcție de conducere. În 2019, el a anunțat că intenționează să se mute în Africa pentru șase luni, ceea ce a îngrijorat atât personalul, cât și investitorii. A renunțat apoi la acest plan din cauza pandemiei de coronavirus.

Dorsey a declanșat, de asemenea, o furtună politică în urma deciziei de a-i interzice fostului președinte Donald Trump accesul pe platforma Twitter, în plină campanie electorală.

Citeşte şi: Google scade salariile celor care lucrează de acasă, Facebook şi Twitter au făcut-o deja. Telemunca nu mai e privită cu ochi buni la 17 luni de la începutul pandemiei

Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter

Într-un tweet postat duminică, înainte de anunțul demisiei, Jack Dorsey a scris laconic: „Iubesc Twitter”.

Compania a declarat că demisia lui Jack Dorsey este imediată, iar acesta va rămâne membru în Consiliul de Administrație până la adunarea acționarilor Twitter din 2022.

De altfel, acțiunile Twitter au crescut cu 11 la sută  după ce știrea a fost difuzată de CNBC, înainte de a fi suspendate pentru scurt timp, relatează The Guardian.

Am decis să plec de la Twitter pentru că eu cred că firma este pregătită să meargă mai departe. Încrederea mea în Parag în calitate de CEO al Twitter este totală. Munca sa din ultimii 10 ani a fost revoluționară. Sunt profund recunoscător pentru priceperea, atașamentul și însuflețirea sa. Este timpul ca el să conducă”, a declarat Dorsey.

Parag Agrawal lucrează la Twitter de 10 ani și era director de tehnologie din 2017.  „Vreau să mulțumesc Consiliului de Administrație pentru încrederea acordată și lui Jack pentru mentoratul, sprijinul și parteneriatul său continuu”, a declarat Agrawal.

Luni, într-un e-mail adresat personalului, Dorsey a scris că, după 16 ani în cadrul companiei, a venit momentul să plece. „Se vorbește mult despre cât de important este ca o companie să fie condusă de fondatori. Dar cred că asta limitează și duce la eșec. Am muncit din greu pentru a mă asigura că această companie se poate desprinde de fondatorii săi. Vreau să știți cu toții că aceasta a fost decizia mea și mi-o asum”, a declarat Jack Dorsey, potrivit Digi24.ro.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'