Femeia care a căsătorit mii de românce în Germania. Ce caută străinii la fetele noastre, povestea unei afaceri de succes

Antoaneta Hambitzer avea 28 de ani când a plecat prima dată în Germania, 1986, în urma căsătoriei cu un cetățean neamț. Câțiva ani mai târziu a divorțat, iar imediat după aceea a devenit femeie de afaceri, împlinind destinele a sute de românce.
Daniel Spătaru
30 nov. 2021, 08:41
Femeia care a căsătorit mii de românce în Germania. Ce caută străinii la fetele noastre, povestea unei afaceri de succes

Antoaneta Hambitzer este din Arad şi a plecat în Germania după ce s-a căsătorit cu un cetăţean maghiar de etnie germană.

„Am stat până a împlinit copilul șapte ani, după care am divorțat de fostul meu soț pentru că nu ne mai înțelegeam. Și atunci a venit momentul să-mi caut și eu drumul meu. Ce puteam eu să fac, să lucrez în Germania. Mi-a fost extrem de greu la început, am livrat pizza trei ani, am făcut curat, am vândut și mașini stricate și reparate prin România, tot ca să mă descurc.

Imediat după Revoluție mi-a venit ideea unei agenții matrimoniale. Am citit într-o revistă despre un polonez care aranja căsătorii între nemți și poloneze. Mi-am gândit că așa ceva mi-ar plăcea și mie pentru că prima calitate sau non-calitate a mea este să ajut oamenii. Îmi făcea deosebit de multă plăcere aducând bucurie oamenilor. Atunci m-am gândit că datorită faptului că știu mentalitatea și cerințele lor din Germania și România, aș putea să mă descurc„, a povestit arădeanca, într-un interviu pentru Life.

„Nu știam cum aș putea să înființez o firmă matrimonială, nu aveam nici o idee cum funcționează și ce trebuie să fac. Până la urmă am găsit un anunț într-un ziar local, în urma căruia se căutau colaboratori. Am plătit și m-am dus la firma respectivă”, adaugă Antoaneta.

Agenţia a apărut în 1993, pe vremea când nu existau reţele de socializare şi cererea pentru servicii matrimoniale era încă mare. „În urmă cu aproximativ 27 de ani, când se comunica doar prin scrisori și cu ajutorul telefonului fix. Aveam fete foarte multe, mai ales din Transilvania. Apoi a cu aproxim început să vin cu clienți. Prima dată am venit cu două mașini de nemți și am umblat cu ei prin vreo 8 orașe, în 8 zile. A fost inuman de obositor”, îşi aminteşte ea începuturile.

Citeşte şi O româncă a salvat un pensionar care trăia în maşină şi îngheţa, la Munchen: Dragostea lui Dumnezeu i-a trimis!

Aceasta adaugă că bărbaţii din Germania apreciază foarte mult frumuseţea femeilor din România şi faptul că sunt orientate spre a-şi întemeia o familie, într-o măsură mult mai mare decât femeile din ţara lor. „Clienţii mei sunt bărbaţi care nu au timp şi nici nu au unde să cunoască pe cineva, vin obosiţi de la serviciu şi nu au răbdarea şi perseverenţa să stea serile pe Internet şi să schimbe impresii cu zeci de prietene”, a declarat Antoaneta, pentru Adevărul, motivele pentru care nemţii apelează la serviciile agenţiei.

Procentual, cam 25% din ei au vârste sub 35 de ani, nu au mai fost căsătoriţi, nu au copii şi îşi doresc o familie, în timp ce 60% au vârste între 45 şi 50 de ani, în general divorţaţi şi care vor să-şi refacă viaţa. O categorie mică – 15% – este reprezentată de bărbaţii peste 60 de ani.

Citeşte şi O româncă este coordonatoarea studiului comandat de Comisia Europeană despre efectele pandemiei

În general, bărbaţii nemţi preferă femei cu 5-10 ani mai tinere decât ei, însă pretenţiile sunt în general justificate. Un bărbat de 50 de ani din Germania arată mai tânăr cu 10 ani decât un român de aceeaşi vârstă, pentru că se îngrijeşte mai mult, calitatea vieţii este mai bună, trăieşte mai sănătos”, consideră Antoaneta.

În cazul bărbaţilor, aceştia trebuie să achite la înscriere un comision de 50 de euro. În fiecare săptămână, mai spune aceasta, cel puţin un bărbat din Germania vine în Bucureşti, Timişoara sau în alte oraşe ale ţării ca să se întâlnească cu o femeie din România (sau mai multe). Pe lângă întâlnirile individuale pe care le intermediază, agenţia organizează şi petreceri de socializare şi cunoaştere, majoritatea în Bucureşti.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Furtunile au făcut din nou prăpăd în țară! Grindina a băgat spaima în locuitorii din Mehedinți: „Peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Ursula von der Leyen solicită guvernelor naționale nominalizări pentru viitoarea echipă de comisari europeni
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!