Cum petrec românii de 1 decembrie. Ziua Naţională a României, sărbătorită o petrecere autentică: pomana porcului, muzică populară şi multă voie bună VIDEO

Una dintre cele mai mari petreceri tradiţionale a fost organizată de 1 decembrie, la Pecica, în judeţul Arad. Traian Igaş, fostul ministru de Interne, a tăiat 10 porci pentru cea mai mare pomană a porcului de ziua națională. Treaba e în toi acolo şi cu toții au intrat în atmosfera de sărbătoare.
Filip Stan
01 dec. 2021, 10:56
Cum petrec românii de 1 decembrie. Ziua Naţională a României, sărbătorită o petrecere autentică: pomana porcului, muzică populară şi multă voie bună VIDEO

Cum petrec românii de 1 decembrie. Puşi pe şotii, oamenii se simt bine, ca într-o mare familie, la pomana porcului. Fostul ministru de Interne, Traian Igaş, a fost cel care a dat tonul la muncă, dar şi la distracţie.

„La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, a spus Traian Igaş, în direct la România Tv.

Deja 10 porci au fost sacrificaţi. Unii dintre copii au văzut prima oară ce implică tradiţia şi, în joacă, i-au botezat pe grăsuni.

„Ăsta e Ninel! Ai văzut ce ai păţit, Ninele? Te-a tăiat! Acum ce să-ţi fac”, a spus Tudor, un băieţel venit în straie populare la pomana porcului.

Traian Igaş a povestit că organizează de Ziua Naţională a României o petrecere autentică.

„La tăiere a participat părintele paroh din Secusigiu. Vine în fiecare an, sunt prietenii noştri. Sunt alături de noi, de românii de pretutindeni”, a spus Traian Igaş.

„Noi am tăiat 10 porci, dar părintele a venit cu un purceluş să-l facem la rotisor. Au şi prietenii mei de la Vulcan, din Braşov, care au ţinut şi de data asta să fie alături de noi. Mai târziu o să vină şi alţi colegi de la Braşov să-i ajute să facă preparate speciale”, a adăugat el.

La chef au venit zeci de cântăreţi de muzică populară, printre care şi Lorena.

„Facem galerie cu Vali Doagă! Cântâm porcului. I-am tăiat urechea! Aţi văzut? La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani, România TV!, a spus Lorena.

În ultimii doi ani, pandemia de COVID-19 a adus multe schimbări în viaţa oamenilor.- Cu toate acestea, de 1 Decembrie, românii celebrează Ziua Naţională cu aceeaşi bucurie. Merg la parada de 1 Decembrie, se întâlnesc şi petrec româneşte şi se bucură de tradiţii.

Citeşte şi: Paradă cu 1.500 de militari de Ziua Naţională. România sărbătoreşte în pandemie 103 ani de la Marea Unire

Cum petrec românii de 1 decembrie în pandemie. Care sunt activităţile preferate

Românii pot participa la paradele militare de 1 Decembrie, unde se pot bucura ca în fiecare an de tehnica şi personalul militar. Chiar dacă este încă pandemie, românii pot ridica steagul în cinstea acestei zile în cadrul paradelor militare, fără să prezinte certificatul verde, după cum a spus Raed Arafat încă de duminică, potrivit Mediafax.

O masă tradiţională cu familia

Mâncarea specifică de 1 Decembrie este fasolea cu ciolan, însă românii sunt gurmanzi, iar atunci când vine vorba de sărbătoarea naţională, îşi umple mesele cu mâncare tradiţională diversă şi invită rudele să petreacă împreună. Aceasta este o activitate plăcută, prin care românii sărbătoresc Marea Unire.

Românii preferă plimbările de 1 Decembrie

Oraşul care are o semnificație foarte importantă pentru români, în ceea ce priveşte Marea Unire, este Alba Iulia. Aici a avut loc Marea Adunare Naţională şi a fost convocată de către Marele Sfat Naţional Român, prin Consiliul Naţional Român Central de la Arad, la care au participat 1228 de deputaţi pentru a vota Rezoluţia de la Alba Iulia. Prin aceasta se pecetluia Unirea Transilvaniei cu Regatul Român. Marea Adunare Naţională a avut loc în Sala Cazinoului din Alba Iulia.

În acest oraş se organizează anual, de 1 Decembrie, numeroase evenimente militare, istorice, religioase pentru a celebra Marea Unire. Ziua Naţională este cel mai potrivit moment pentru a vizita Alba Iulia.

Unirea de la 1 decembrie 1918 este celebrată ca Ziua Naţională a României din 1990.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, mesaj pentru români de 1 Decembrie: „Va rămâne pentru totdeauna drept ziua triumfului idealului național: unitatea”

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
S-a dat ordin în toată România. Este interzis pentru trei săptămâni: Trebuie să ținem cont
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
DIFERENȚE DE 1.500 de lei la pensie. Harta pensiilor în România
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Nelu Vlad de la Azur, probleme cu banii. Are o pensie de mizerie
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
TAXA pe care șoferii sunt obligați să o plătească. Lovitură pentru românii până în 30 de ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Schimb major de prizonieri între Rusia, SUA și națiuni occidentale: Evan Gershkovich și Paul Whelan eliberați
MediaFlux
Se PERMIT DROGURILE la volan! Prag pentru CONSUMUL de droguri, ca la ALCOOL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?