Premierul Nicolae Ciucă, noi explicaţii despre când va fi introdus certificatul verde COVID. „Până la sfârşitul anului să putem să avem această lege”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că vrea o dezbatere în Parlament privind introducerea certificatului verde COVID-19 şi estimează va exista o lege care-l va reglementa până la sfârşitul anului.
Razvan Mihalascu
02 dec. 2021, 13:20
Premierul Nicolae Ciucă, noi explicaţii despre când va fi introdus certificatul verde COVID.

Generalul Nicolae Ciucă, premierul României, a făcut declaraţii după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor pentru a discuta despre posibila introducere a certificatului verde COVID-19 în biserici.

„În acest moment a fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetăţenii să poată să beneficieze de această libertate a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deţinerii certificatului verde.

Este în momentul de faţă un proiect care e în dezbatere. Se discută cu fiecare dintre specialişti şi sperăm într-un timp cât se poate de rezonabil să ajungem la o concluzie să mergem în Parlament şi până la sfârşitul anului să putem să avem această lege a certificatului COVID”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 2 decembrie. Puţin peste 1.000 de noi infectări şi 66 de decese în ultimele 24 de ore

Premierul Nicolae Ciucă, noi explicaţii despre când va fi introdus certificatul verde COVID

„Legea se va înscrie în parametri reali în ceea ce înseamnă incidenţa bolii şi de asemenea ceea ce înseamnă oamenii care au trecut prin boală şi beneficiază de teste. E o chestiune care urmează să fie dezbătută cu cei care sunt îndriuiţi şi au cunoştinţele necesare despre acest lucru.

Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi.

Discuția a fost dacă vaccinarea este singura soluţia. Răspunsul a fost ferm şi clar. Vaccinarea este o soluţie, iar cea de-a doua complementară vaccinării este comportamentul, prin comportament înţelegem respectul faţă de sine, faţă de comunitate, tot ce înseamnă dorinţa de a salva vieţi”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă cere ajutorul bisericii pentru a sprijini campania de vaccinare. „Cele 18 culte păstoresc împreună peste 99% din populaţia României”

De asemenea, şeful Executivului a dat detalii despre discuţiile avute cu reprezentanţii cultelor din România.

„Am avut o activitate pe care a organizat-o Secretariatul pentru Culte, găzduită la Templul Coral. Au participat 17 dintre cele 18 culte din România. A fost o activitate foarte bună în care am reuşit să ascultăm fiecare reprezentant cu mesajul şi propunerile dumnealor.

De asemenea, am avut posibilitatea să transmitem mesajul atât de la nivelul ministrului Sănătăţii, cât şi de la nivelul Guvernului României.

Activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut foarte mult tuturor. Suntem aici pentru că ne iubim ţara şi ne iubim comunităţile.

Mesajul nostru a fost cât se poate de clar că prin astfel de activităţi nu facem altceva decât să redăm încrederea oamenilor şi speranţa.

Nu o spun gratuit pentru că aceasta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Cele 18 culte păstoresc împreună peste 99% din populaţia României.

Partea aceasta de dialog ne ajută în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor şi armonizarea lor cu nevoile şi specificul fiecărei comunităţi.

Este o modalitate de dialog pe care o vom continua şi cu ceilalţi reprezentanţi ai societăţii civile astfel încât să primim şi să acumulăm tot ceea ce vine din partea cetăţenilor români”, a conchis premierul.

Citeşte şi: Primele cazuri de Omicron în România. Ministerul Sănătăţii: Există o suspiciune înaltă pentru varianta africană după primele teste

 

 

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Stațiunea din România perfectă pentru pensionari în luna septembrie. Are ape termale vindecătoare și aer ozonat
Capital.ro
Noul război ce stă să izbucnească. Au atacat azi dimineață. S-a declarat stare de urgență
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
Un nou VAL DE SCUMPIRI va afecta viața românilor. E inevitabil!
Adevarul
Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Gazpacho, un fel de mâncare versatil. Rețeta este extrem de simplă
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
Ungurii îți ridică mașina și ți-o vând. Avertisment pentru șoferii români. Legea e lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Christoph Daum, fostul selecționer al României, a murit la vârsta de 70 de ani
MediaFlux
VÂRSTA de PENSIONARE CREȘTE și SCADE în același timp! RĂSTURNARE de la 1 SEPTEMBRIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...