Marcel Ciolacu, declarație-fulger după ședința coaliției: Reducere de TVA la gigacalorie până în martie. Pentru pensiile primarilor, cea mai bună soluție e prorogarea cu un an!

Marcel Ciolacu a venit cu declarații după ședința coaliție de luni seară. Liderul PSD că încă nu s-a luat nicio decizie în urma întâlnirii și va fi stabilită o altă întâlnire marți, începând cu ora 15:00.
Mirabela Vasile
06 dec. 2021, 21:52
Marcel Ciolacu, declarație-fulger după ședința coaliției: Reducere de TVA la gigacalorie până în martie. Pentru pensiile primarilor, cea mai bună soluție e prorogarea cu un an!

Marcel Ciolacu, declarație-fulger după ședința coaliției. Totodată, președintele Camerei Deputaților, a declarat despre pensiile speciale ale primarilor și președinților de consilii județene că cea mai bună soluție este ca acestea să fie amânate timp de un an.

Marcel Ciolacu, declarație-fulger după ședința coaliției: Reducere de TVA la gigacalorie până în martie. Pentru pensiile primarilor, cea mai bună soluție e prorogarea cu un an!

”Încercăm în acest moment ca până la sfârşitul anului să avem un buget de stat. Ministrul de Finanţe o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri şi cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să încheiem aceste socoteli.

Ce este important e că o să venim cu reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie-martie, astfel încât să fie cât mai suportabil. O să rămână 5% (TVA).”, a spus șeful PSD.

De altfel, în ședință s-a discutat și despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze, el afirmând că în acest moment cea mai bună soluţie este să fie amânate pentru o perioadă de un an.”, a declarat Marcel Ciolacu.

„S-a avut această discuţie şi credem că cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la finalul şedinţei coaliţiei, răspunzând unor întrebări legate de pensiile speciale ale aleşilor locali.

Întrebat ce se va întâmpla cu intrarea în vigoare a prevederii din Codul Administrativ privind pensiile aleşilor locali, Florin Roman a afirmat că cel mai „probabil, vor fi prorogate, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi sau trei ani, prin acea ordonanţă care prorogă termenele de intrare în vigoare a unor legi sau articole din Codul Administrativ”.

Totodată, acesta a vorbit despre ce se va întâmpla cu certificatul verde din Parlament.

„Am făcut apel la oamenii politici să se abțină în domeniul pandemiei. Proiectul din Parlament nu a trecut de Senat, înseamnă că există un semnal. Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două propuneri, să se meargă pe varianta veche sau să se vină cu o nouă propunere”, a spus Marcel Ciolacu. 

Citește și: Marcel Ciolacu, despre reticenţa românilor faţă de vaccinul COVID: Cum a condus USR Ministerul Sănătăţii e inadmisibil. Sper să răspundă penal
 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!