Florin Cîţu, atacuri în rafală la adresa PSD pe tema bugetului, a pensiilor, a taxării marilor companii şi a certificatului verde

Preşedintele PNL a rămas în opoziţie faţă de noii parteneri de Coaliţie, deoarece nu este de acord cu aproape nicio măsură propusă de social-democraţi.
Filip Stan
07 dec. 2021, 12:43
Florin Cîţu, atacuri în rafală la adresa PSD pe tema bugetului, a pensiilor, a taxării marilor companii şi a certificatului verde

Președintele PNL, Florin Cîţu, susține că în momentul de față nu există o variantă de buget, deşi atât premierul Nicolae Ciucă, cât şi liderii PSD au anunţat că acesta va fi adoptat până pe 24 decembrie. „Nu avem o variantă de buget. Nu sunt poziții antagonice (n. r.: între PSD și PNL). Ne-am asumat. Este o strategie pe care am discutat-o cu Comisia Europeană și partenerii europeni. A fost premiată. Se pot face multe lucruri. Ministrul poate crește colectarea. Anul trecut a crescut colectarea. Veniturile sunt mai mari cu 20 miliarde lei faţă de începutul anului şi fără să fie crescute taxele. Deci se poate. Avem dividende de la companiile de energie”, a spus marţi Florin Cîțu.

Premierul Ciucă declară că sunt speranţe ca România să atingă independenţa energetică în următorii 5 ani

Tensiune în coaliție pe subiectul taxei pentru marile companii! Florin Cîțu: „Nu cred că își are rostul”

Tensiune în coaliție şi pe subiectul taxei pentru marile companii. Liderul PNL Florin Cîțu a anunțat marți că nu este de acord cu o astfel de taxă, deși PSD și UDMR o susțin. „Ea nu se justifică în contextul economic din România, pentru că (…) veniturile de la buget au fost susținute de astfel de companii. Eu nu cred că își are rostul o astfel de taxă, dar este ceea ce eu cred și PNL, însă ea este susținută de coaliție. Dacă și premierul este de acord…”, a spus Florin Cîţu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a criticat şi o altă dorinţă a PSD, reducerea temporară a TVA la gigacalorie la 5%, care poate fi o măsură „bună”, dar este nevoie de o discuţie cu Comisia Europeană, deoarece reprezintă o scădere de venituri.

„Este o discuţie. O propunere pentru două luni de zile să fie redus temporar TVA la gigacalorie la 5%. Am recomandat o discuţie cu Comisia Europeană, pentru că înseamnă reducerea de venituri. Orice reducere de venituri trebuie discutată cu Comisia Europeană. (…) Trebuie discutat dacă măsura este ok. Din punctul meu de vedere şi poate fi susţinută de buget pentru că înseamnă o reducere a veniturilor la buget, atunci poate să fie făcută”, a afirmat Cîţu, la Senat.

Florin Cîțu, despre pensiile speciale ale aleșilor locali: „Toate pensiile vor trece pe sistem de contributivitate”

Președintele PNL Florin Cîțu a confirmat marți că pensiile speciale ale aleșilor locali vor fi prorogate cu un an, precizând totodată că toate pensiile vor trece pe sistem de contributivitate.

„Pensiile trebuie bazate pe contributivitate, pentru că există anumite categorii în România unde există restricții să nu aibă alte venituri și atunci, bineînțeles, că ducem pe toată lumea pe contributivitate. Este un criteriu de la care nu abdicăm. În același timp, reforma pensiilor este în PNRR, ar trebui implementată în 2023. Deci tot sistemul, toate pensiile vor trece pe sistem de contributivitate și atunci se rezolvă această problemă pentru toate aceste categorii”, a spus Florin Cîțu.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat marți că nu a văzut noul proiect pregătit de PSD pentru introducerea certificatului verde, dar că depunerea în Parlament a unei noi legi nu va ajuta campania de vaccinare.

„Nu am vazut acest proiect. L-am cerut. Nu l-am vazut, nu stiu despre ce este vorba, inteleg ca premierul este de acord. Asteptam sa vedem care este varianta. Punctul meu de vedere este ca orice alt proiect, cand avem activitate pe buget, cred ca va intarzia toata aceasta campanie de vaccinare. Sa speram ca nu este asa, ca este foarte bun si ca il vom putea adopta foarte repede”, a declarat liberalul. O ședință a coaliție de guvernare PNL – PSD – UDMR are loc de la ora 15.00, în Parlament.

Nicolae Ciucă, despre restricţiile anunţate de CNSU pentru intrarea în ţară: Vom adopta miercuri Hotărâre de Guvern

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, lucrează la o nouă propunere legislativă privind certificatul verde.

El a arătat că se va discuta în coaliţie dacă se va merge pe această variantă sau pe vechiul proiect care se află în Parlament. „Sunt două propuneri: să venim cu un nou act normativ, pe care domnul Rafila nu l-a finalizat până acum, dar în 48 de ore îl va finaliza şi se va discuta. Categoric va exista o propunere, până la sfârşitul anului, să treacă prin Parlament. (…) Momentan proiectul din Parlament nu a trecut nici de Senat (…), a căzut la Senat, deci înseamnă că există un semnal. (…) Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, ceva de prevenire şi când să se introducă acest certificat verde. Îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două variante: să se meargă pe acest proiect de lege sau pe noul act normativ care se va discuta în coaliţie”, a declarat Ciolacu, după şedinţa coaliţiei de guvernare care a avut loc la Parlament. Liderul PSD a subliniat că certificatul verde este prioritar pentru coaliţie.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de oameni. Despre ce e vorba
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Institutul ‘Elie Wiesel’ condamnă decizia Sinodului BOR de a canoniza clerici cu trecut legionar
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'