Cu ochii în lacrimi, Mircea Albulescu a spus că decesul lui Sergiu Nicolaescu este „o grea pierdere” pentru el. Totodată, Mircea Albulescu şi-a amintit că l-a cunoscut pe Sergiu Nicolaescu în 1956 în timpul filmărilor pentru „Pasărea furtunii”, în regia lui Dinu Negreanu. Cei doi s-au revăzut ulterior când au lucrat pentru pelicula „Dacii”, regizată de Sergiu Nicolaescu.
„Îmi pare foarte rău. Putea încă să mai lucreze, putea încă să mai dea cel puţin două filme, cum el însuşi mărturisea. Dar uite că prima echipă începe să se risipească: Amza Pellea, Jean Constantin şi aşa mai departe, oameni care au lucrat cu el foarte mult şi care s-au simţit foarte prieteni în acelaşi timp. Îmi pare rău. Dumnezeu să-l odihnească. Şi de acum încolo stăm cuminţi şi ne aşteptăm rândul„, a mai spus Mircea Albulescu.
În momentul difuzării acestei ştiri, sute de admiratori ai lui Sergiu Nicolaescu aşteaptă să intre în Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al regizorului.
Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus vineri, la ora 9.45, la Cercul Militar Naţional, unde începând cu ora 12.00, câteva mii de persoane şi-au luat rămas bun de la cunoscutul regizor. La Cercul Militar Naţional se află şi soţia regizorului, Dana Nicolaescu.
Printre cei care i-au adus un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu, vineri, la Cercul Militar Naţional, s-au numărat premierul Victor Ponta, actorii Cătălina Grama (Jojo), Mihai Mălaimare, Sebastian Papaiani şi Doru Ana, regizorii Ioan Cărmăzan şi Geo Saizescu, muzicianul Damian Drăghici, ministrul Culturii, Daniel Barbu, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, preşedintele-director general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu, deputatul Petre Roman, senatorul Georgică Severin, prinţesa Lia, dar şi un grup de cascadori şi mai mulţi revoluţionari.
Pe de altă parte, numeroase coroane cu flori au fost trimise la Cercul Militar Naţional de Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, primarul Capitalei, Ministerul Culturii, Televiziunea Română, dar şi de prieteni şi apropiaţi ai regizorului.
Oamenii au adus cu ei flori şi lumânări, însă au fost dezamăgiţi de faptul că nu li s-a permis accesul cu lumânările aprinse în Cercul Militar Naţional. De asemenea, atunci când au ieşit din clădire, unele persoane au părut nemulţumite de faptul că nu au putut să îi vadă chipul regizorului, din cauză că sicriul în care se află trupul neînsufleţit al acestuia este închis.
Sicriul este flancat de patru militari din Regimentul de Gardă „Mihai Viteazul”, iar la căpătâiul acestuia se află o carte de omagii.
Prietenii şi colaboratorii lui Sergiu Nicolaescu, precum şi toţi cei care doresc să îşi ia rămas bun de la unul dintre cei mai mari regizori şi actori ai României sunt aşteptaţi la Cercul Militar Naţional pentru un ultim omagiu, vineri, până la ora 00.00, şi sâmbătă, între orele 08.00 – 10.00.
Familia lui Sergiu Nicolaescu „solicită decenţă şi discreţie tuturor celor care doresc să se încline pentru ultima dată în faţa maestrului”.
Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, au declarat joi, pentru Mediafax, reprezentanţi ai municipalităţii. Potrivit surselor citate, incinerarea va avea loc în cadru restrâns, nefiind permis accesul presei. Reprezentanţii municipalităţii au precizat că a fost stabilită ca oră de incinerare ora 12.00, însă familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.
Sergiu Nicolaescu va fi incinerat conform propriei dorinţe exprese, respectată de soţia acestuia.
Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.
Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.