Se poate spune ca usturoiul este, fara indoiala, unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Multi oameni folosesc usturoiul crud ca remediu traditional pentru a controla hipertensiunea, colesterolul ridicat, bolile de inima, atacul de cord si arteroscleroza. In plus, usturoiul impiedica atat crearea angiotensinei II, un hormon care contracteaza vasele de sange, cat si la relaxarea vaselor sanguine.
Usturoiul Benone a ajuns în pieţe. Cât costă şi cu ce se deosebeşte de alte soiuri. Benone Sinulescu: „După ce îl primesc, să staţi departe de mine!”
Usturoiul este extrem de folositor si eficace in controlul nivelului colesterolului. Usturoiul este o leguma extrem de puternica, iar atunci cand il mananci in mai putin de 24 de ore organismul reactioneaza, incepand sa dea jos surplusul de greutate sau il ajuta sa lupte impotriva unor afectiuni. Expertii in nutritie sustin ca ar trebui sa mananci cinci catei copti de usturoi si vei ramane uimit de rezultate.
Cele mai PUTERNICE antibiotice NATURALE. Le poţi lua fără reţetă şi vei avea un sistem imunitar de oţel
Iata ce se intampla in corpul tau dupa ce mananci sase catei copti de usturoi.
In prima ora
Usturoiul este digerat in stomac si devine aliment pentru corp.
2-4 ore
Dupa acest timp, usturoiul ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si a eventualelor celule canceroase din corp.
4-6 ore
Metabolismul corpului este influentat de usturoi care activeaza procesul de eliminare a excesului de fluide si incepe sa arda grasimile depozitate in organism.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Usturoiul
“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”. Usturoiul te salveaza daca ai infectii cu stafilococi. Datorita alicinei, substanta cu efect antibacterian, usturoiul este indicat in infectiile produse de stafilococi (bronsite, furunculi, abcese). In cazul bronsitelor este indicat ca, dimineata, sa intinzi pe o felie de paine un amestec format din doi catei de usturoi pisati, cu patrunjel tocat si o lingura de ulei de masline. Usturoiul pisat, aplicat pe furunculi, grabeste vindecarea. Usturoiul isi demonstreaza proprietatile de antibiotic si in cazul amigdalitei. Seara, inainte de culcare, pisezi trei-patru catei de usturoi, ii pui intr-un saculet de bumbac si ii aplici pe gat. Eficienta in cazul parazitilor intestinali este o cura de trei saptamani cu decoct de usturoi. Pisezi trei catei de usturoi si apoi torni o cana de apa fiarta. Lasi la macerat pe timpul noptii. Bei acest amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Cand nu este recomandat: Medicii avertizeaza ca usturoiul nu este recomandat persoanelor care sufera de gastrita, de ulcer sau de dermatoza.