Tulpina Omicron „invizibilă” dă fiori omenirii. Nu este detectată de testele PCR

Varianta invizibilă are multe mutaţii în comun cu Omicron standard, dar îi lipseşte o anumită modificare genetică care să permită ca testele PCR de laborator să fie folosite ca mijloc pentru a găsi cazurile probabile.
Filip Stan
08 dec. 2021, 09:45
Tulpina Omicron

Tulpina Omicron „invizibilă” îngrijorează specialiştii. Descoperirea a fost făcută în condiţiile în care numărul cazurilor de variantă originală Omicron detectate în Marea Britanie a crescut cu 101, ajungând la 437 într-o singură zi, iar Scoţia a anunţat revenirea la munca la domiciliu, conform The Guardian.

Varianta invizibilă are multe mutaţii în comun cu Omicron standard, dar îi lipseşte o anumită modificare genetică care să permită ca testele PCR de laborator să fie folosite ca mijloc pentru a găsi cazurile probabile.

Vaccinații și cei trecuți prin boală, protejați de Omicron. Cherecheș: „Doza 3 devine extrem de importantă”
Varianta este în continuare detectată ca fiind coronavirus prin toate testele obişnuite şi poate fi identificată ca variantă Omicron prin teste genomice, dar cazurile probabile nu sunt semnalate de testele RT-PCR de rutină care dau rezultate mai rapide.

Cercetătorii spun că este prea devreme pentru a şti dacă noua formă de Omicron se va răspândi în acelaşi mod ca şi varianta Omicron standard, dar că versiunea „invizibilă” este distinctă din punct de vedere genetic şi, prin urmare, se poate comporta diferit.

Varianta invizibilă a fost observată pentru prima dată printre genomurile virusului Covid trimise în ultimele zile din Africa de Sud, Australia şi Canada, dar este posibil ca aceasta să se fi răspândit deja la scară mai largă. Dintre cele şapte cazuri identificate până în prezent, niciunul nu se află în Marea Britanie.

Primele semne ale infectării cu tulpina Omicron. Adrian Streinu-Cercel: „Dureri în gât, asemănătoare celor determinate de angină sau de faringită”
Descoperirea a venit în timp ce premierul britanic declara în faţa cabinetului că Omicron pare să fie mai transmisibil, iar oficialii au recunoscut că acest lucru va avea consecinţe asupra impactului său şi asupra probabilităţii ca alte restricţii să fie necesare.

La reuniunea de marţi a cabinetului, Boris Johnson le-a spus miniştrilor că „primele indicii” arată că Omicron este mai transmisibil decât varianta dominantă existentă, Delta.

Purtătorul de cuvânt al lui Johnson a declarat că următorul pas a rămas posibila impunere a aşa-numitului plan B, adică certificatul de vaccinare şi munca de acasă, acolo unde este posibil.

Pentru moment, sfatul oficial rămâne acela ca oamenii să se întoarcă la locurile de muncă dacă pot, deşi trebuie să ia în considerare măsuri cum ar fi aerisirea şi testarea.

Scoţia a anunţat revenirea la lucrul de acasă, acolo unde este posibil, cel puţin până la mijlocul lunii ianuarie. Premierul Nicola Sturgeon a dezvăluit că aproximativ 4% din cazurile Covid-19 din Scoţia sunt susceptibile de a fi varianta Omicron, această cifră fiind „în continuă creştere”. Acest lucru se traduce prin aproximativ 122 de cazuri noi pe zi în Scoţia, deşi doar 99 de cazuri în total au fost confirmate prin secvenţiere genomică.

Descoperirea noii forme de Omicron i-a determinat pe cercetători să împartă descendenţa B.1.1.529 în Omicron standard, cunoscut sub numele de BA.1, şi noua variantă, cunoscută sub numele de BA.2.

„Există două descendenţe în Omicron, BA.1 şi BA.2, care sunt destul de diferenţiate din punct de vedere genetic”, a declarat profesorul Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică al University College London: „Cele două descendenţe se pot comporta diferit”.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul crescut de români doar pentru plăcerile străinilor. Are o carne bogată în proteine, dar care ajunge imediat la export. Magazinele din România nu sunt interesate și statul nici măcar nu mai știe numărul exemplarelor
Capital.ro
Anunț pentru toți românii cu buletin și card bancar. E complet gratuit. Statul te ajută
Playtech.ro
AVEM decizia TAS pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu! Total neaşteptat ce măsură s-a luat
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Prezență bizară în zona centurii localității Florești din Cluj. A fost apelat 112, polițiștii fac căutări
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Schimbarea domiciliului. Obligațiile pe care mulți le ignoră
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
TAS a decis: vești CRUNTE pentru Sabrina Voinea. E sau nu corect verdictul lor final?! Tu ce părere ai?
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Marea vedetă s-a stins la 55 de ani: Te vom purta în gând
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății
MediaFlux
AMENZI pentru PERSOANELE FIZICE! AU ÎNCEPUT CONTROALELE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!